Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
3 min. leestijd

Japanse Bitcoin-gigant blijft miljoenen pompen in BTC

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Japanse Bitcoin-gigant blijft miljoenen pompen in BTC

Foto: Curioso.Photography/Shutterstock

Het Japanse Metaplanet heeft nog eens ¥400 miljoen ($2,5 miljoen) aan bitcoin (BTC) gekocht. Hiermee zet het bedrijf haar strategie voort om het Amerikaanse Bitcoin-bedrijf MicroStrategy na te bootsen. MicroStrategy is met afstand het bedrijf met de meeste bitcoins op zijn balans, en is zelfs een van de grootste bitcoin-bezitters in het algemeen.

4 redenen waarom de bitcoin koers kan dalen tot $60.000
4 redenen waarom de bitcoin koers kan dalen tot $60.000

BTC-strategie zoals MicroStrategy

MicroStrategy is van origine een Amerikaans softwarebedrijf, opgericht in 1989, dat zich richt op business intelligence, mobiele software en cloudgebaseerde diensten. Het bedrijf is vooral bekend geworden door zijn platform dat organisaties helpt bij het analyseren van data om beter geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen.

Sinds 2020 heeft MicroStrategy ook naam gemaakt in de wereld van cryptocurrency. Mede-oprichter en uitvoerend voorzitter Michael Saylor gelooft sterk in de waarde en toekomst van bitcoin als een ‘store of value’ en heeft deze visie vertaald in een bedrijfsstrategie die sterk afhankelijk is van bitcoin. Tot op heden bezit het bedrijf meer dan 226.000 bitcoins. Tegen de huidige bitcoin koers draagt dit een waarde van bijna $13 miljard.

Ondanks de dalende bitcoin-markt onthulde het Japanse bedrijf Metaplanet op 8 juli 2024 dat ze 42,466 extra bitcoins hebben ingekocht. Hiermee komt hun totale bezit neer op ongeveer ¥2,05 miljard. De Japanse Yen heeft de afgelopen weken een enorme daling meegemaakt, dit zou een reden kunnen zijn geweest voor Metaplanet om nogmaals grootschalig bitcoin te accumuleren. Eerder deze maand kocht het ook al voor meer dan $1 miljoen aan bitcoins.

Metaplanet benadrukt dat ”het investeren in Bitcoin een effectieve strategie is om de impact van de dalende yen te verminderen, vooral in een periode van aanhoudend lage rentetarieven. Daarnaast geeft deze benadering binnenlandse investeerders de mogelijkheid om via een beursgenoteerd bedrijf in Bitcoin te investeren, wat ook fiscale voordelen met zich meebrengt”.

In 2022 zag de yen een dramatische daling in waarde ten opzichte van de dollar en de euro, terwijl de Bank of Japan een soepel monetair beleid handhaafde. Ondanks bescheiden investeringen toont Metaplanet met hun voortdurende aankopen een sterke toewijding, zelfs bij marktonrust. Als de Aziatische MicroStrategy positioneert Metaplanet zich om te profiteren van toekomstige Bitcoin-acceptatie.

Advertisement

Bitcoin als veilige haven en stabiele opslag

Bitcoin werd in 2008 geïntroduceerd door een anonieme persoon of groep, in de nasleep van de wereldwijde financiële crisis. Een van de belangrijkste redenen voor de creatie van Bitcoin was om een oplossing te bieden voor de voortdurende waardevermindering van traditionele valuta’s, ook wel bekend als valutaverwatering of ‘debasement of currencies’.

Bitcoin biedt een alternatief door een gedecentraliseerd, digitaal en schaars activum te zijn. Er zullen namelijk nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins worden gecreëerd, wat een ingebouwde bescherming biedt tegen inflatie en valutaverwatering.

Door de unieke eigenschappen van Bitcoin hopen voorstanders dat het kan dienen als een veilige haven en een stabielere opslag van waarde in vergelijking met traditionele valuta’s die gevoelig zijn voor inflatie en beleidsmatige ingrepen. Voor bedrijven als Metaplanet en MicroStrategy is de waardepropositie in ieder geval meer dan duidelijk.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie