Tim Kamp Tim Kamp
2 min. leestijd

Japans bedrijf koopt 1 miljard yen bitcoin, omarmt BTC strategie verder

Het Japanse bedrijf kocht voor miljoenen euro’s aan bitcoins (BTC)

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Japans bedrijf koopt 1 miljard yen bitcoin, omarmt BTC strategie verder

Foto: yu_photo/Shutterstock

Het Aziatische bedrijf Metaplanet heeft opnieuw een groot bedrag in bitcoin (BTC) geïnvesteerd. Deze keer koopt de ‘Japanse MicroStrategy’ €6,2 miljoen aan BTC. Dat brengt de totale voorraad van het bedrijf dichtbij de €30 miljoen.

Bitcoin schiet langs $65.000, memecoins als DOGE, SHIB & PEPE exploderen
Bitcoin schiet langs $65.000, memecoins als DOGE, SHIB & PEPE exploderen

Metaplanet volgt MicroStrategy met bitcoin-strategie

Het in Tokio gevestigde Metaplanet wordt vaak vergeleken met het Amerikaanse MicroStrategy vanwege de uitgesproken bitcoin-strategie. Beide bedrijven investeren hevig in de digitale activa, met miljoenen in portefeuille.

Metaplanet is opgericht in 1999 en staat bekend als een bedrijf dat opereert als een investeringsfirma. Het bedrijf steekt veel geld en middelen in bitcoin als strategische reserve. De Japanse nationale valuta, de yen, is namelijk erg zwak. Ook kampt de staat met hoge schulden. Op deze manier wilt Metaplanet deze (staats)problemen tegengaan.

De aankoop van €6,2 miljoen extra bitcoin is dan ook niet gek. Het is simpelweg het voortzetten van de huidige bitcoin-strategie. Het gaat om 107,9 BTC dat Metaplanet aan heeft geschaft, dat valt te lezen in de officiële aankondiging. Dat kostte het bedrijf 1 miljard yen. In totaal is de reserve 506,7 bitcoin groot. Tegen de huidige bitcoin-prijs op het moment van schrijven vertegenwoordigt het ongeveer €28 miljoen

Advertentie

Bitcoin daalt na aankopen Metaplanet

Metaplanet heeft aangegeven dat de aankoop werd gedaan tegen een koerswaarde van 9,26 miljoen yen. Omgerekend is dat $64.168 per BTC. Momenteel staat de prijs per bitcoin een stuk lager, zo rond de $61.500. Dit heeft vooral te maken met de spanningen in het Midden-Oosten, blijkt uit het recente bitcoin-nieuws.

Sinds de aankoop van het Japanse bedrijf is bitcoin in totaal 6 procent gedaald. Dat is een prijsbeweging die de grootste crypto voor het laatst bijna drie weken geleden zag. Bitcoin verhandeld zo nog altijd circa 20 procent onder de all time high van maart dit jaar.

In mei 2024 kondigde Metaplanet aan dat het bitcoin als serieuze reserve ging aankopen. Samen met een aantal andere bedrijven wereldwijd, waaronder MicroStrategy, worden die woorden waargemaakt. Laatstgenoemd bedrijf beheerd momenteel 252.220 BTC. Dat maakt het Amerikaanse MicroStrategy dan ook verreweg recordhouder van de cryptocurrency onder bedrijven.

De aandelenkoers van Metaplanet profiteerde gunstig mee. De prijs per aandeel steeg met meer dan 4 procent ten opzichte van afgelopen dinsdag. De koers steeg van 999 JPY naar 1033 JPY. Dat blijkt uit gegevens van Google Finance.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Advertentie