Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Grootste bitcoin miner maakt na faillissement een comeback in 2024

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Los mineros de Bitcoin venden BTC, ¿el precio está en peligro?

Foto: Maxx-Studio/Shutterstock

Core Scientific was voorheen de allergrootste bitcoin (BTC) miner ter wereld, maar ging in 2022 failliet. Volgens de verklaring van CEO Adam Sullivan zal het bedrijf in januari 2024 echter uit het faillissement herrijzen. Dit nieuws komt als een lichtpuntje in de duisternis die de crypto-industrie heeft omhuld, waarbij Core Scientific’s een van de grotere namen was die tijdens de bearmarkt ten onder ging.

Bitcoin viert rentedaling, maar recessievrees blijft: deze week cruciale data
Bitcoin viert rentedaling, maar recessievrees blijft: deze week cruciale data

Een turbulent crypto jaar achter de rug

Core Scientific’s reis is geen makkelijke geweest. In 2021 ging het bedrijf nog naar de beurs via een speciale overname met een waardering van $4.3 miljard. De combinatie van een strenge crypto winter, oplopende energieprijzen, en een toename in de moeilijkheidsgraad van mining en de schulden aan crypto leenbedrijf Celsius, leidde echter tot een faillissement in december 2022.

Ondanks deze uitdagingen heeft Core Scientific aangekondigd dat het een netto schuld van $709 miljoen zal erven en $791 miljoen aan aandeelhouderskapitaal zal behouden nadat het doorstartplan in januari van start zal gaan. Met deze herstructurering lijkt het bedrijf vastbesloten zijn positie in de markt te herstellen en verder te bouwen aan zijn toekomst.

Heropleving van de crypto markt

De toekomst ziet er voor Core Scientific dus plotseling weer enigszins rooskleurig uit. Het bedrijf bezit momenteel meer dan 199.000 ASIC mining machines en minet vandaag de dag ongeveer 32 bitcoins per dag met een waarde van ongeveer $140.000. Door de overeenkomst met Bitcoin ASIC-fabrikant Bitmain voor 27.000 extra mining rigs lijkt Core Scientific klaar te zijn om zijn operaties uit te breiden en te profiteren van een herstellende crypto markt. Deze strategische zetten duiden op een toekomst waarin het bedrijf niet alleen herstelt van zijn eerdere verliezen, maar ook een aanzienlijke speler blijft in de wereld van bitcoin mining.

De aankondiging van Core Scientific is niet alleen belangrijk voor het bedrijf zelf, maar werpt ook een licht op de veerkracht en potentieel van de gehele crypto markt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Bitcoin-Kurs schießt in die Höhe – Fed senkt Zinsen überraschend um 0,5 %
Bitcoin koers schiet omhoog – Fed verlaagt rente verrassend met 0,5%
Advertentie