Max Duiker Max Duiker
3 min. leestijd

Goudprijs op recordhoogte, maar bitcoin kan gigantische inhaalslag maken

Analist Peter Brandt ziet BTC koers een grote inhaalslag maken

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Goudprijs op recordhoogte, maar bitcoin kan gigantische inhaalslag maken

Foto: Tradingview

Volgens de bekende analist Peter Brandt, gaat bitcoin (BTC) de komende maanden een grote groei van meer dan 400% doormaken ten opzichte van goud. Volgens zijn recente technische analyses die Brandt deelde is bitcoin namelijk bezig met een krachtige opwaartse trend.

Brandt heeft in het verleden al vaker accurate voorspellingen gedaan. Deze voorspelling draait wederom om de koning van crypto, bitcoin. Analisten, marktexperts en beleggers in bitcoin staan op dit moment op scherp om de komende bewegingen in de markt in de gaten te houden en mee te maken.

De marktkapitalisatie van bitcoin is sinds de oprichting in 2009 met zo’n 350.000 procent gestegen in vergelijking met goud. Over het algemeen presteerde de bitcoin koers dus zeer goed. Uit de analyse van Brandt blijkt dat er mogelijk nieuwe signalen zijn die suggereren dat bitcoin een nieuwe prijsrally kan doorlopen. Dit duidt op een hernieuwd momentum voor bitcoin in vergelijking met het edelmetaal.

MicroStrategy haalt $1 miljard op voor nieuwe Bitcoin-aankoop
MicroStrategy haalt $1 miljard op voor nieuwe Bitcoin-aankoop

Een nieuw record voor goud

Onlangs heeft goud een nieuw prijsrecord neergezet. De nieuwe recordhoogte kwam in navolging van het eerdere nieuws dat de Amerikaanse centrale bank (FED) deze week, die de rente met 0.50 basispunten verlaagde. Ook zou de stijging in de goudprijs worden gedreven door de wereldwijde economische onzekerheid en zorgen voor inflatie.

In tijden van onzekerheid is goud in het verleden altijd een toevlucht geweest voor beleggers. Met deze recordhoogte laat goud als activaklasse zien dat het ondanks de opkomst van digitale activa zoals bitcoin nog steeds een sterke rol speelt als een bescherming op vermogens.

De BTC/GLD-ratiografiek, een grafiek die een vergelijkend overzicht biedt van de prestaties van zowel goud als bitcoin, kan worden gebruikt als een indicator voor de mate waarin bitcoin wordt geaccepteerd ten opzichte van goud. Een stijgende ratio wijst erop dat bitcoin sterker presteert dan goud op het gebied van marktkapitalisatie, terwijl een daling juist aangeeft dat goud beter scoort.

Advertentie

Technische bitcoin analyse van Brandt

Volgens Peter Brandt kan deze bitcoin-goudverhouding tegen 2025 met meer dan 400 procent kunnen toenemen. Brandt baseert zijn optimistische voorspelling op een bekend technisch patroon dat hij heeft gezien. Hij verwijst hiervoor naar het head-and-shoulders (IH&S) patroon. Dit patroon ontstaat wanneer de prijs drie opeenvolgende dalen vormt, waarbij de middelste, de kop, dieper is dan de twee andere, de schouders.

Dit patroon ligt onder een steunlijn, de ‘halslijn’ genoemd. Volgens technische analyse wordt dit patroon bevestigd wanneer de prijs door de halslijn breekt. Meestal met een sterk groeiend handelsvolume.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
FBI-Warnung: Nordkoreanische Hacker zielen auf Bitcoin Spot-ETFs in den USA
Russische hackers eisen $75 miljoen in Bitcoin na massale cyberaanval
Advertentie