Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Goud verbreekt record: Nederlandse bitcoin bulls stappen in met korting

GoldRepublic biedt crypto-houders tijdelijk een speciale actie

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Goud verbreekt record: Nederlandse bitcoin bulls stappen in met korting

Foto: Niphon Subsri/Shutterstock

Dit jaar blijft de goudprijs record na record breken en bevindt het edelmetaal zich in wat velen een perfecte storm noemen. Te midden van de huidige financiële en geopolitieke onrust dat over de hele wereld heerst, is de vraag naar goud van zowel particuliere investeerders als wereldwijde centrale banken flink omhooggeschoten.

Cryptoliefhebbers lieten goud voorheen vaak links liggen vanwege het relatief lage rendement. Toch heeft goud de afgelopen maanden een stuk beter gepresteerd dan bitcoin (BTC), wat de nodige aandacht heeft getrokken van Nederlandse bitcoin investeerders. Bij het Nederlandse GoldRepublic kunnen crypto houders tijdelijk met korting goud kopen.

Goud profiteert van wereldwijde onrust

Vorige week klokte tikte nog zijn hoogste prijs ooit aan van $2.685 per troy ounce. De stijging van de afgelopen weken is voornamelijk gekatalyseerd door wereldwijde renteverlagingen. De Europese Centrale Bank, Amerikaanse Centrale bank en meest recentelijk de Chinese centrale bank hebben stuk voor stuk hun rentevoet verlaagd, wat goud aantrekkelijker maakt in vergelijking tot beleggingen die rente opleveren.

Dat is echter niet de enige reden waarom lagere rentes goed nieuws zijn voor goud. Centrale banken verlagen namelijk de rente om zo de economie weer aan te jagen, maar dit brengt de zorg met zich mee of dit op tijd is gebeurd of dat er een recessie op de loer ligt.

De prijs die bovendien wordt betaald voor het stimuleren van economie is een oplopende inflatie. De afgelopen jaren is de inflatie flink uit de klauwen gelopen, en investeerders vrezen dat dit opnieuw kan gebeuren. Goud is hier al jaren een bewezen ‘safe haven’, en stelt geld veilig voor inflatie.

Goud heeft een lange geschiedenis als waardevast activum, zelfs in tijden van economische en geopolitieke onrust, wat de grote stijging van de afgelopen maanden verklaart.

Tot slot willen steeds meer centrale banken minder afhankelijk zijn van de dollar en kopen om die reden meer goud in. Landen als India, Turkije, Polen, China, Rusland en Saudi-Arabië zijn hun reserves stuk voor stuk aan het diversifiëren met goud, wat de goud prijs verder opdrijft. Velen denken dan ook dat het bezit van goud over een aantal jaar niet meer mogelijk zal zijn voor de ‘gemiddelde’ investeerder.

Goud bloeit, bitcoin lijdt

Alles bij elkaar genomen bevindt goud zich in de ideale positie om te floreren. Bitcoin, vaak gezien als ‘het digitale goud’, heeft zichzelf daarentegen nog niet bewezen als betrouwbare veilige haven en lijdt juist onder de toenemende zorgen van investeerders.

Dit onderstreept maar weer het belang van diversificatie voor investeerders. Waar bitcoin het afgelopen halfjaar niet al te best heeft gepresteerd, had je met goud een uitstekend rendement binnengesleept. Sinds het begin van het jaar is het edelmetaal al met bijna 30% gestegen.

Voor investeerders met crypto in het portfolio is dit hét moment om goud aan te schaffen. Naast de gunstige omstandigheden biedt het Nederlandse GoldRepublic namelijk tijdelijk korting op hun goud, zilver of platinum aankopen voor crypto investeerders.

Bekijken en meepakken

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Advertentie