Roan Egberts Roan Egberts
07/06/2024 21:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2024 15:46

Gehackte cryptobeurs geeft gebruikers $320 miljoen aan bitcoin terug

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gehackte cryptobeurs geeft gebruikers $320 miljoen aan bitcoin terug

Foto: Cryptographer/Shutterstock

Onlangs was de Japanse cryptobeurs, DMM Bitcoin, het doelwit van hackers. Er werd voor meer dan 300 miljoen dollar aan bitcoin (BTC) gestolen. Nu is de cryptobeurs van plan om gebruikers te compenseren na een verlies van 320 miljoen dollar door de grote hack.

Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt
Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt

Miljoenen aan bitcoins gehackt

Door een lek kwamen er miljoenen bitcoins bij één of meerdere hacker(s) terecht. In totaal ging het om 4.503 bitcoins die hij buit maakte. Bovendien was het een grote schok voor de Japanse cryptobeurs die destijds gelijk maatregelen nam om verdere uitstroom van bitcoins te voorkomen.

Een cybersecurity bedrijf genaamd Blocksec liet weten dat de hacker(s) de gestolen bitcoins hebben opgesplitst in 10 verschillende wallets van elk 500 BTC. Doordat de bitcoins makkelijk traceerbaar zijn, wordt het moeilijk om ze te verkopen, maar ook daarvoor zijn er manieren. Denk bijvoorbeeld aan een crypto mixer, waardoor transacties met elkaar gehusseld worden.

Advertentie

Gebruikers worden gecompenseerd

De cryptobeurs wil nu 320 miljoen dollar ophalen om gebruikers te compenseren voor verliezen. In een verklaring op 5 juni legde DMM Bitcoin uit dat de gestolen bitcoins van klanten terug worden gegeven. Dit gaan ze doen door een gelijkwaardige hoeveelheid bitcoins aan te schaffen. Het geld zal afkomstig zijn van hun moederbedrijf, de groepsmaatschappij, DMM.com, die de koop van de bitcoins gaat realiseren.

Daarnaast verzekerde de Japanse cryptobeurs dat de aankopen zo min mogelijk impact hebben op de markt. Bovendien gaf het bedrijf aan dat er een onderzoek loopt naar de hack en bood hun verontschuldigingen aan voor de situatie.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binnenkort volgt meer informatie

De cryptobeurs informeerde de getroffen gebruikers dat er spoedig meer informatie over de compensatie komt. Dit gebeurt logischerwijs als er nieuwe details beschikbaar zijn.

DMM Bitcoin heeft een paar dagen geleden een lening afgesloten van omgerekend 32 miljoen dollar. Vervolgens is er vandaag, 7 juni, 308 miljoen dollar beschikbaar voor verdere kapitaalverhoging. De laatste paar miljoen dollar komt via een achtergestelde schuldfinanciering. Dit zou ervoor moeten zorgen dat klanten hun bezit aan bitcoins terugkrijgen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin krijgt nieuwe tik en valt onder $67.000, markt zwaar getroffen
Onderzoek toont harde data: ‘bitcoin zal crashen naar $50.000’
Advertentie