Erik Juffermans Erik Juffermans
2 min. leestijd

Fidelity integreert bitcoin in ETF aanbod, voorbode voor de toekomst?

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Fidelity integreert crypto in ETF aanbod, voorbode voor de toekomst?

Foto: MacroEcon/Shutterstock

Fidelity Investments, een van de grootste Amerikaanse investeringsfondsen, adviseert klanten vanaf nu officieel te investeren in crypto. Op de website van Fidelity is te zien dat het fonds bij alle ‘all-in-one’ ETF’s, zowel de conservatieve- als bij de groei portfolios, een allocatie in crypto adviseert.

Bitcoin-decentralisatie in gevaar – Twee miners beheersen meer dan helft netwerk
Bitcoin-decentralisatie in gevaar - Twee miners beheersen meer dan helft netwerk

Fidelity adviseert crypto voor alle portfolio’s

Bij het conservatieve portfolio adviseert Fidelity een allocatie van 1 procent in crypto. Bij de ‘all-in-one growth’ en bij de ‘all-in-one equity’ fondsen is dit percentage zelfs 3 procent. Over crypto zegt Fidelity op de website het volgende:

“Krijg strategische blootstelling aan crypto (1-3 procent afhankelijk van het fonds) voor een betere diversificatie. Een kleine allocatie in crypto in je portfolio kan je potentieel hogere rendementen geven en kan fungeren als een hedge tegen traditionele markten.”

De ‘crypto-allocatie’ van Fidelity betekent overigens een allocatie exclusief in bitcoin (BTC). Een dieper kijkje in de informatie over de fondsen toont namelijk aan dat de crypto allocatie verwijst naar het bitcoin spot Exchange-Traded Fund (ETF) van Fidelity. In de toekomst, met de mogelijke lancering van ethereum (ETH) spot ETF’s, zou dit dus kunnen veranderen.

Wat betekent de stap van Fidelity?

Will Clemente, een bekend crypto figuur, reageert via X op het nieuws. Hij vraagt zich af wat er zal gebeuren als die 1-3 procent groeit naar 3-6 procent. Hij suggereert dat het dan heel snel kan gaan met de groei crypto markten.

Een andere reactie merkt op dat de allocatie verandering van Fidelity enkel van toepassing is op de Canadese tak van het fonds. Desalniettemin is het een sterk teken en zou het geen verrassing zijn als andere fondsen ook een crypto allocatie als een norm voor hun fondsen gaan beschouwen.

Dezelfde reactie zegt ook dat het pas echt snel zal gaan als het grootste investeringsfonds ter wereld, Blackrock, een dergelijke allocatie zal toepassen. Tot op heden zijn hier echter geen tekenen van.

Heel groot nieuws is het vooralsnog dus niet. Wel zou het een voorbode kunnen zijn van wat de toekomst zal brengen. De Amerikaanse bitcoin spot ETF’s zijn uiteraard een groot succes, en een standaard allocatie in investeringsportfolio’s zou daarom een natuurlijke stap zijn.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie