Foto: Vitalii Vodolazskyi/Shutterstock
De huidige cryptocurrency markt zorgt voor steeds meer slachtoffers. Nu valt het volgende grote crypto-bedrijf om: Voyager Digital. Een aantal dagen geleden zette het leenbedrijf al het opnemen en storten van geld stop en zag het er al niet bepaald goed uit. Nu blijkt dat Voyager Digital officieel faillissement heeft aangevraagd bij de rechtbank in New York.
Voyager Digital het volgende slachtoffer van de bearmarkt
Uit de aanvraag bij de rechtbank blijkt dat Voyager Digital op het moment van indienen tussen de $1 en $10 miljard aan activa in beheer heeft. Daartegenover staat een zelfde hoeveelheid passiva. Daarnaast zou het bedrijf zeker 100.000 crediteuren hebben.
Volgens Voyager Digital is de keuze om faillissement aan te vragen onderdeel van het plan voor een vergaande reorganisatie van het bedrijf. Mocht alles volgens plan verlopen, dan zullen klanten in de toekomst weer toegang krijgen tot hun accounts en kan Voyager “waarde aan klanten terug geven”.
Volgens de CEO van Voyager Digital, Stephen Ehrlich, zullen klanten van Voyager Digital netjes gecompenseerd worden. Of deze compensatie 100% van de activa van klanten bij Voyager Digital zal vertegenwoordigen is echter onbekend:
Customers with crypto in their account(s) will receive in exchange a combination of the crypto in their account(s), proceeds from the 3AC recovery, common shares in the newly reorganized Company, and Voyager tokens.
— Stephen Ehrlich (@Ehrls15) July 6, 2022
“Klanten met crypto op hun rekening(en) zullen in ruil een combinatie ontvangen van de crypto op hun rekening(en), opbrengsten van het 3AC herstel, gewone aandelen in de nieuwe gereorganiseerde onderneming, en Voyager tokens.”
De eerste tekenen van een ondergang
Een van de mogelijke redenen dat Voyager Digital nu ten onder gaat is het feit dat de exchange behoorlijke blootstelling had aan het Three Arrows Capital (3AC) hedgefonds. Dit hedgefonds ging onlangs ook failliet en is nu begonnen met het verkopen van zijn crypto assets. Voyager sloot vervolgens een lening van $500 miljoen af bij Alameda Research om de grote verliezen als gevolg van de teloorgang van 3AC te dekken.
Slechts een dag later verlaagde het platform de dagelijkse opnamelimiet tot $10.000 en kondigde vervolgens op 1 juli aan dat het de handel, stortingen en opnames stop zou zetten. Wederom een groot crypto bedrijf heeft tijdens deze bear-markt dus zijn laatste adem gelaten.