De cryptocurrency markt zakte vannacht behoorlijk in elkaar. De bitcoin (BTC) koers bereikte kortstondig zelfs een prijs van minder dan $41.000. Veel crypto investeerders zijn in paniek, maar het lijkt erop dat de president van het Midden-Amerikaanse land El Salvador, Nayib Bukele, zich totaal geen zorgen maakt. Hij maakte namelijk bekend dat het land opnieuw de bitcoin dip heeft gekocht.
Buy the BTC dip
Op Twitter maakte de president van het land bekend dat zij 150 nieuwe bitcoins op de balans hebben genomen. Zij hebben deze bitcoins gekocht tegen een gemiddelde bitcoin prijs van $48.500. In totaal hadden deze bitcoins een marktwaarde van $7,3 miljoen.
El Salvador just bought the dip! 🇸🇻
150 coins at an average USD price of ~$48,670 🥳#Bitcoin🎄
— Nayib Bukele (@nayibbukele) December 4, 2021
El Salvador bleek niet in staat om de absolute bodem op te kopen. Nadat Bukele bekend maakte dat het land bitcoins had ingeslagen daalde de koers nog stevig verder. Op Twitter liet Bukele daarom ook weten dat hij de bodem op 7 minuten had gemist.
Missed the f***ing bottom by 7 minutes 😂
— Nayib Bukele (@nayibbukele) December 4, 2021
Met deze nieuwe aankoop heeft El Salvador al zo’n 1.370 bitcoins in de schatkist. Uiteraard is het nog altijd het enige land dat uberhaupt bitcoin bezit.
Over het algemeen lijken de bitcoin investeringen van El Salvador nog geen slechte te zijn geweest. Door enkel tijdens dips grootschalig in te slaan wordt er tot op de dag van vandaag een erg leuk rendement behaald.
El Salvador en Bitcoin
Sinds de aankondiging dat het land bitcoin zou gaan accepteren als wettig betaalmiddel staat El Salvador bekend als een bakermat van bullish sentiment. Elke kans om de crypto industrie in het land te stimuleren wordt aangegrepen.
Zo werd er onlangs nog bekend gemaakt dat El Salvador het plan heeft om een ware ‘bitcoin stad’ te bouwen. Deze stad zou zo’n $500 miljoen gaan kosten en zou worden gefinancierd door een bijzondere soort crypto obligatie. De plannen van El Salvador vallen echter niet bij iedereen in de smaak. Zo liet het IMF onlangs weten dat zij zich grote zorgen maken over de koers die het Midden-Amerikaanse land heeft ingeslagen.