Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Duitsland laadt kanon voor weer een massale Bitcoin-uitverkoop

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Duitsland dumpt nog meer Bitcoin en veel ETF nieuws

Foto: Isaac Fontana/Shutterstock

De afgelopen weken is de Duitse overheid druk bezig met het verkopen en verplaatsen van de vele bitcoins (BTC), die zij in bezit hebben. De grote hoeveelheden veroorzaken de nodige paniek en reactie op de cryptomarkt. Nu Duitsland opnieuw 3.100 BTC heeft verplaatst houdt de markt zijn adem in.

Hoe reageert de bitcoin koers op een dalende rente?
Hoe reageert de bitcoin koers op een dalende rente?

3.100 BTC verplaatst door Duitse overheid

Op 9 juli voerde de Duitse overheid verschillende transacties uit in een tijdsbestek van slechts één uur. Als eerste verplaatste zij zo’n 3.100 BTC in twee transacties. Uit data van blockchain analyse bedrijf Arkham Intelligence, blijkt dat er zo’n 2.500 BTC is verstuurd naar een B2C2 groep, 400 BTC naar de crypto exchange Kraken en 200 BTC naar een onbekende wallet. De totale hoeveelheid bitcoins die verplaatst werden, had een waarde van ongeveer 178 miljoen dollar.

In hetzelfde uur haalden de Duitsers ook nog 1.700 BTC terug van Bitstamp. Om vervolgens later weer 3.107 BTC uit hun centrale wallet te verplaatsen. Zeer waarschijnlijk zal het land deze bitcoin ook gaan verkopen. De centrale wallet bezit nu zo’n 26.000 BTC, met een totale waarde van 1,5 miljard dollar. De andere wallet, die men gebruikt om bitcoins daadwerkelijk te gaan verkopen, bezit momenteel ook nog eens 4.800 bitcoins.

Op 8 juli verkocht de Duitse wallet al zo’n 900 miljoen dollar aan bitcoins. Het lijkt er dus op dat het land doorgaat met een continue verkoop van haar cryptomunten. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat Duitsland de resterende bitcoin met een waarde van 1,5 miljard dollar ook zal gaan verkopen.

Advertisement

Bitcoin zal weg omhoog weer vinden

Op dit moment staat bitcoin op een flink lagere prijs dan enkele weken geleden. Toch lijkt het erop dat de grootste cryptomunt binnenkort toch weer de weg omhoog zal gaan vinden. Investeerders van Wall Street verwachten namelijk dat er een kans van 72% is dat de Federal Reserve van de Verenigde Staten de rentes in september omlaag zal brengen. Het voordeel hiervan is dat er minder winst behaald kan worden door investeerders in relatief veilige producten zoals staatsobligaties. In het verleden is al meermaals gebleken dat investeerders er dan sneller voor kiezen om hun kapitaal in meer risicovolle investeringen te steken, zoals bitcoins.

Ook de technische indicatoren spreken in het voordeel van een stijging voor bitcoin. Zo laat de relative strength index (RSI) een afnemende verkoopdruk zien. Goed nieuws voor mogelijk een nieuwe stijging van de koers.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie