Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Duitse bitcoin-dump voorbij: Crypto-experts voorspellen herstel

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3 redenen voor de sterke start van bitcoin in juli

Foto: George Khelashvili/Shutterstock

De cryptomarkt staat nooit stil, en de recente verkopen van de Duitse overheid hebben de markt in zijn greep gehouden de afgelopen tijd. De Duitse regering heeft echter gisterenavond haar laatste bitcoin (BTC) verkocht, wat mogelijk wijst op een lokaal dieptepunt in de prijs. Wat betekent dit voor de markt en wat kunnen we verwachten?

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie

Duitse overheid stopt verkoop van BTC

De Duitse overheid heeft de afgelopen weken intensief BTC verkocht. Waar ze in februari 2024 nog bijna 50.000 BTC bezat, is dit aantal inmiddels geslonken tot nul. De verkoop van deze aanzienlijke hoeveelheid bitcoin, oorspronkelijk in beslag genomen van de piraterijwebsite Movie2k, heeft een verkoopdruk van meer dan $2 miljard op de markt gezet.

In de laatste transacties op 12 juli stuurde de Duitse overheid 800 BTC naar de Kraken-beurs, 500 BTC naar een onbekende wallet en nog eens 1.000 BTC naar een andere wallet. Deze verkoopgolf heeft de BTC-prijs onder de $60.000 gedrukt, maar analisten zien nu signalen van een mogelijk dieptepunt.

Advertisement

Signalen van een lokale bodem voor BTC

Volgens on-chain data van Arkham Intelligence heeft de Duitse overheid nu officieel geen BTC meer in haar wallets. Dit betekent dat de verkoopdruk van deze bron waarschijnlijk voorbij is. De laatste uitgaande transacties omvatten 4925 BTC, waarmee een einde kwam aan een bearish periode die wekenlang boven de markt hing.

Deze gebeurtenis valt samen met andere signalen die wijzen op een mogelijke bodem in de BTC-prijs. De afgelopen tijd verkochten ook Amerikaanse overheidsinstanties BTC die zij in beslag hadden genomen, wat extra druk op de markt zette. Bovendien zijn er zorgen over de terugbetalingen aan de schuldeisers van de failliete Mt. Gox exchange

Ondanks deze negatieve factoren lijkt de vraag van institutionele beleggers weer toe te nemen. Eerder deze week kochten institutionele beleggers BTC in een tempo dat sinds maart niet meer is gezien, wat suggereert dat zij bewust de dip hebben gekocht. Korte-termijn houders verkochten daarentegen hun munten met verlies, wat volgens analisten een teken is dat de marktvrees zijn piek heeft bereikt.

Nu de Duitse overheid haar BTC-voorraad heeft uitgeput, kan dit het begin markeren van een reaccumulatiefase voor bitcoin. Met de verkoopdruk van overheidsinstellingen die afneemt en de interesse van institutionele beleggers die toeneemt, lijkt de markt klaar voor een herstel. Analisten zien dit als een gezond instappunt voor nieuwe investeerders, wat kan leiden tot een stijging van de BTC-prijs in de komende maanden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie