Roan Egberts Roan Egberts
2 min. leestijd

Duitsland dumpt weer massaal Bitcoin, maar einde lijkt nu in zicht

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Markt in paniek, Bitcoin crasht & ETF’s bloeden flink

Foto: hxdbzxy/Shutterstock

De afgelopen weken is het veel in het bitcoin nieuws voorbijgekomen; de Duitse overheid die grote hoeveelheden bitcoin verkoopt.

Toch lijkt het einde eindelijk in zicht. Duitsland heeft namelijk nog maar 6.146 bitcoins over en dat is minder dan 13% van het totaal dat het enkele weken geleden nog had.

Crypto beleggers zijn psychopaten, zegt bekende econoom
Crypto beleggers zijn psychopaten, zegt bekende econoom

Steeds minder bitcoins

De bitcoinwallet  van de Duitse overheid is de afgelopen drie weken flink gedaald. In januari nam Duitsland 49.857 bitcoin (BTC) in beslag op de filmpiraterijwebsite Movie2k. Het totale aantal komt nu op 6.146 bitcoins uit en dat betekent dat het nog slechts 12,3 procent over heeft.

De wallet die in beslag werd genomen van Movie2k wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de cryptowereld. Sinds 19 juni zijn er miljarden aan bitcoin verkocht en dat werden in juli er steeds meer.

Advertisement

De Duitse overheidswallet

Op 11 juli daalde de wallet onder de 5.000 bitcoin, maar was dit voor korte duur. De mogelijke oorzaak was een verschuiving van 10.620 bitcoin, ter waarde van ongeveer 615 miljoen dollar naar vier cryptoplatformen. De bitcoins waren verstuurd naar Coinbase, Bitstamp, Kraken, Flow Traders en twee anonieme adressen, volgens blockchain-analysebureau Arkham.

Ondanks de verschuivingen werd een deel bitcoin weer teruggeboekt, waardoor het saldo weer boven de 9.000 bitcoin uitkwam. Bovendien is op de foto hieronder te zien dat er een aantal transfers terug naar de Duitse overheidswallet zijn gedaan.

Bron: Arkham

Zojuist heeft de wallet wederom een grote hoeveelheid verstuurt die het totaal van 9.094 naar 6.146 bracht. Volgens de huidige telling heeft de Duitse overheid 87,7 procent van zijn bitcoin verkocht.

Bitcoin koers vreest voor $14 miljard verkoopdruk van Mt. Gox en VS
Bitcoin koers vreest voor $14 miljard verkoopdruk van Mt. Gox en VS

Niet iedereen blij met massale verkoop

In eerste instantie zou je bij deze tussenkop titel gelijk denken aan de investeerders in bitcoin. Maar de massale verkoop valt ook bij de Duitse wetgever en bitcoin-activiste Joana Cotar niet in de smaak. Laatstgenoemde had eerder in juli betoogd om de bitcoin als reservevaluta te zien, om zo zich te beschermen tegen de risico’s in het traditionele systeem.

Overigens blijkt het niet om de Duitse overheid te gaan die de BTC verkoopt, maar de overheid van de Duitse deelstaat Saksen. De bitcoins worden verkocht omdat in beslag genomen activa na een bepaalde tijd moet worden geliquideerd.

De zorgen rondom de verkoop van Duitsland alsmede de terugbetalingen van  Mt. Gox hebben de prijs van bitcoin niet goed gedaan. Bitcoin noteert op het moment van schrijven $57.250 en staat 1,51 procent lager dan 24 uur geleden. Zoomen we uit is bitcoin de afgelopen maand met ongeveer 15 procent gedaald.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie