Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
2 min. leestijd

Dit is wat we weten over Kamala Harris’ crypto standpunten

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
kamala-harris-haar-crypto-standpunte

Foto: Shutterstock/Ringo Chiu

In Amerika zijn de presidentsverkiezingen in volle gang en het is allesbehalve saai te noemen. Na een recente moordpoging op Donald Trump heeft Joe Biden besloten om zich terug te trekken uit de race. Kamala Harris, de huidige vice-president, is daarbij voorlopig als kandidaat naar voren geschoven. Mocht zij president worden, is het de grote vraag wat dit zou kunnen betekenen voor de crypto markt.

Bitcoin: wat maakt komende vrijdag de belangrijkste van dit jaar?
Bitcoin: wat maakt komende vrijdag de belangrijkste van dit jaar?

Neutrale crypto positie

Opvallend genoeg heeft Kamala Harris zich nooit duidelijk uitgesproken over cryptocurrencies. Het blijft daardoor onzeker hoe ze zich positioneert als ze president zal worden.

Het lijkt echter waarschijnlijk dat de visie vergelijkbaar zal zijn met die van president Biden. Dit kan betekenen dat, indien verkozen, ze het bestaande beleid ten aanzien van crypto’s zal voortzetten. Biden’s administratie stond soms vijandig tegenover de crypto-industrie. Toch zijn er ook recente initiatieven geweest om beleid te bespreken dat gunstig zou kunnen zijn voor de crypto markt.

Advertisement

Trump omarmt crypto

Voormalig president Donald Trump overleefde afgelopen zaterdag een moordaanslag tijdens een toespraak in Pennsylvania. Ondanks dit incident heeft Trump zijn deelname aan de Bitcoin Conferentie in Nashville, Tennessee, eind deze maand bevestigd. Dit bevestigt duidelijk zijn positieve houding ten opzichte van de technologie.

De houding van Donald Trump is in de afgelopen jaren opvallend veranderd. Waar hij vroeger bitcoin (BTC) en andere crypto’s als “zwendel” bestempelde, heeft hij nu een pro-crypto houding aangenomen. Voor zijn huidige campagne heeft Trump zijn toon veranderd en zich gepositioneerd als de “crypto president”. Hij heeft beloofd de cryptocurrency industrie te ondersteunen en heeft zelfs voorgesteld om in Amerika de grootste mining productie op gang te zetten.

Daarnaast heeft Trump aanzienlijke bedragen opgehaald met cryptocurrencies voor zijn verkiezingscampagne. Zijn campagneteam accepteert sinds mei crypto donaties, wat in het vorige kwartaal $3 miljoen opleverde. Trump benadrukt dat goede crypto regulatie essentieel is om te voorkomen dat China de markt overneemt.

Nieuwe Trump NFT collectie

Trump heeft al drie succesvolle collecties van non-fungible tokens (NFT’s) uitgebracht en kondigde plannen aan voor een vierde collectie. In een interview met Bloomberg verklaarde hij: “Ik ga nog een reeks uitgeven, want de mensen willen dat ik er nog één doe. Het is ongelofelijk.”

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie