Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Dit is waarom Trump’s Bitcoin-speech de markt op zijn kop kan zetten

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3 redenen voor de sterke start van bitcoin in juli

Foto: George Khelashvili/Shutterstock

Eerder schreven we al dat Donald Trump aanwezig zal zijn bij de jaarlijkse Bitcoin (BTC) Conference die dit jaar gehouden wordt in Nashville, Tennesee. Ook zal Donald Trump een speech gaan houden op het evenement. Dit nieuws zorgt momenteel voor veel beweging op de crypto optie markten. Handelaren bereiden zich voor op extreme prijsschommelingen tijdens het evenement.

Bitcoin ‘golden cross’ kan tot ‘meest explosieve bullrun ooit’ leiden
Bitcoin ‘golden cross’ kan tot ‘meest explosieve bullrun ooit’ leiden

Crypto-optiemarkt bereid zich voor

Op de optie markt zien we in de aanloop naar dit weekend nu al een toename van geopende opties. De toename in activiteit geeft aan dat handelaren flinke volatiliteit verwachten. Volgens Greg Magadini, directeur van derivaten bij Amberdata, is de toespraak van Trump op de Bitcoin-conferentie een mogelijke katalysator voor deze marktbewegingen.

“De derivatenmarkten lijken het ermee eens te zijn, en we zien dat de prijzen het ‘er staat iets te gebeuren’ narratief ondersteunen. Deze week zullen we Trump horen spreken op de Bitcoin-conferentie in Nashville. Zolang Trump de voorloper blijft, is dit een potentiële katalysator voor ‘iets’ dat deze week kan gebeuren.”

Ondanks de aanslag op zijn leven van vorige week, zal Trump op 27 dus een speech houden tijdens de Bitcoin conferentie. Er gaan geruchten dat hij een grotere rol voor Bitcoin in het Amerikaanse financiële systeem zou kunnen gaan aankondigen. Er wordt zelfs gespeculeerd dat Trump Bitcoin als strategische reserve asset zal gaan aankondigen. Wat dit met de Bitcoin koers zou doen is ongekend.

Advertentie

Ethereum ETF’s en inflatie cijfers

Andere factoren, zoals de verwachte lancering van de Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF’s, is ook een reden voor de toename van activiteit op de optie markten. Ook hebben verwachtingen over de Amerikaanse inflatie cijfers een invloed op de crypto markt.

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, maakte onlangs opmerkingen die de markten deden wankelen. Hoewel de inflatiecijfers positief waren, gaf Powell aan dat renteverlagingen voorlopig niet verwacht kunnen worden. De markten bereiden zich momenteel voor op nieuwe macro-economische cijfers. Het wordt ongetwijfeld een zeer spannende week voor de crypto sector. De Ethereum ETF’s, Trump’s Bitcoin speech, en na het weekend de Amerikaanse inflatie cijfers. We houden het allemaal nauwlettend in de gaten.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie