Timo Bult Timo Bult
20/04/2019 05:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2019 05:00

Dit is waarom bitcoin (BTC) mogelijk opnieuw records gaat breken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Nu de crypto winter ten einde lijkt te zijn gekomen, doen analisten allerlei voorspellingen. De een verwacht een periode van horizontale koersbewegingen voordat we weer stijgingen zullen gaan zien, de ander verwacht ieder moment een enorme prijsrally. Echter zijn de meeste analisten het over één ding eens: de aankomende rally zal de koers tot nieuwe hoogtes duwen.
Wanneer we de bitcoin (BTC) grafiek erbij pakken, en deze zover mogelijk uitzoomen, dan zien we dat de trend de afgelopen jaren vrijwel constant opwaarts is geweest. DonAlt, een crypto-trader, laat dit mooi zien in een tweet:


Maar dan blijft de vraag nog steeds: waar zal de koers eindigen tijdens de volgende rally? Dat weet uiteraard niemand. Wel kan er aan de hand van fundamentele factoren worden ingeschat dat een nieuwe all time high (ATH) voor bitcoin zeker niet uitgesloten is.
Zo is cryptocurrency in zijn geheel een stuk bekender op het wereldtoneel. Terwijl veel mensen tijdens de vorige rally eigenlijk voor het eerst kennismaakten met bitcoin en alle altcoins, weten veel meer mensen nu wat het is. Daarnaast zijn er nu ook echt producten op basis van blockchain-technologie op de markt gekomen, waarmee het de use cases in het dagelijks leven bewijst.
Veel analisten kijken echter vooral naar de hoek van institutionele beleggers, want daar ligt het grote geld. Dit type belegger handelt met grote sommen geld, en wilt dan ook zo’n klein mogelijk risico lopen tijdens het investeren. Tot voor kort kon men alleen nog maar via vaak ongereguleerde cryptocurrency exchanges cryptocurrencies verhandelen.
Daar lijkt nu echter verandering in te komen. Steeds vaker zien we producten zoals crypto custody van Fidelity en het handelsplatform Bakkt op de markt verschijnen. Deze producten zijn gericht op institutionele beleggers, iets wat tijdens de prijsrally in 2017 niet bestond.
Gebaseerd op deze feiten kunnen we dus stellen dat er tijdens de aankomende prijsrally potentieel veel meer geld de markt in kan stromen dan in 2017 gebeurde. En dit zal volgens sommigen leiden tot nieuwe records op de cryptomarkt.
Heb je afgelopen maandag de wekelijkse koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie