Analist vergelijkt Bitcoin met Magnificent Seven
Foto: g0d4ather/Shutterstock
Bitcoin (BTC) bereikte afgelopen week eindelijk het niveau van 100.000 dollar, en nu is de grote vraag natuurlijk: waar ligt de absolute top voor bitcoin tijdens deze cyclus?
Volgens analist Jordi Visser moeten we voor het antwoord op die vraag niet kijken naar de bitcoin koers ten opzichte van goud, de S&P 500 of de Nasdaq, maar naar de bitcoin koers versus de zogeheten Magnificent Seven.
Bitcoin versus de Magnificent Seven
Het is altijd lastig om te bepalen hoe we de prestaties van bitcoin moeten meten. Doen we dat ten opzichte van altcoins, de Amerikaanse dollar, goud, aandelenindices, of tegen de best presterende aandelen ter wereld?
Visser opteert voor het laatste, namelijk een vergelijking met de zogenaamde Magnificent Seven: zeven toonaangevende technologiebedrijven die behoren tot de grootste en invloedrijkste bedrijven ter wereld.
Volgens Visser kunnen we pas van een koerstop voor bitcoin spreken als de digitale munt zijn all-time high ten opzichte van deze aandelen evenaart.
8/ So here is what I think we need to see for a true end of this particular cycle. I think the adoption cycle at this stage should be measured by true debasement vs the most important part of the fiat stock market, the MAG7. The last two cycle peaks ended with a massive rally… pic.twitter.com/B1JagYM7IU
— Jordi Visser (@jvisserlabs) December 6, 2024
Uit zijn grafiek blijkt dat bitcoin nog een aanzienlijke stijging moet doormaken om dat doel te bereiken. Daarvoor moet bitcoin nog bijna met 100% stijgen, wat betekent dat de koers tegen het einde van de bullmarkt mogelijk richting 200.000 dollar kan gaan.
‘We zitten nog niet op de top’
Visser claimt in ieder geval dat bitcoin nog niet op zijn top zit. Als argument daarvoor schuift hij de ‘Hawk Tuah’ memecoin naar voren. Dit is een munt van een Amerikaanse influencer die lanceerde en meteen op dag één door het putje ging.
“Ik kan niet geloven dat ik ooit Hawk Tuah girl als indicator voor een macro-inzicht zou gebruiken, maar het feit dat ze een memecoin lanceerde en die in minder dan een dag ten onder ging, is misschien wel het sterkste bewijs dat dit geen bubbel is,” aldus Visser.
Om die koerstop te kunnen voorspellen, moeten we de prestaties van bitcoin vergelijken met de Magnificent Seven-aandelen. Deze groep bestaat uit Nvidia, Microsoft, Apple, Amazon, Google, Meta en Tesla.
Als bitcoin richting zijn recordhoogte ten opzichte van die aandelen beweegt, is het volgens Visser verstandig om enig risico af te bouwen—tenzij je niet van plan bent te verkopen. Veel mensen hebben immers helemaal niet de intentie om hun bitcoin van de hand te doen.