Warning: Attempt to read property "name" on null in /app/public/wp-content/themes/expedition-theme/includes/ThirdParty/SmartOcto.php on line 43
Simon Bosch Simon Bosch
3 min. leestijd

De 5 grootste ontwikkelingen van Bitcoin

top_5_ontwikkelingen_bitcoin

Shutterstock / TeeStocker

Satoshi Nakamoto publiceerde in oktober 2008 de Bitcoin white paper en lanceerde in januari 2009 het netwerk. Sindsdien is het snel gegaan met de eerste succesvolle decentrale cryptocurrency ter wereld. Bitcoin heeft zich in korte tijd opgewerkt tot een financiële asset van wereldformaat. In dertien jaar tijd heeft bitcoin qua marktwaarde bedrijven als Visa, Mastercard en Meta ingehaald en hoeft het slechts vijf bedrijven voor zich te dulden. Alleen Apple, Microsoft, Google, Amazon en Tesla zijn op dit moment groter dan bitcoin. 

Tijd om de geschiedenis in te duiken en vijf van de meest bijzondere aspecten van Bitcoin nader onder de loep te nemen. Te beginnen met Satoshi Nakamoto. 

  1. De mysterieuze Satoshi Nakamoto

We kunnen het niet over Bitcoin hebben zonder Satoshi Nakamoto de revue te laten passeren. De mysterieuze bedenker van Bitcoin kwam, zag en verdween van het wereldtoneel. Niemand weet of Satoshi nog leeft of dat we te maken hebben met het meest nederige mens ter wereld. Want zeg nu zelf, zou jij als het grote brein achter Bitcoin op dit moment nog steeds in de anonimiteit blijven? Persoonlijk acht ik de kans klein dat Satoshi nog onder ons is en dat we nooit zeker zullen weten wie deze held was.

  1. Het moment waarop Bitcoin ter wereld kwam

Satoshi Nakamoto is een mateloos interessant fenomeen, maar ook het moment waarop de mysterieuze bedenker van Bitcoin zijn project met de wereld deelde is interessant. Op het moment dat Bitcoin ontstond stonden we aan het begin van een mondiale financiële crisis. Een crisis die is ontstaan door oeverloze geldprinterij en oneindige hebberigheid van bankiers. Het antwoord van Satoshi Nakamoto is een vorm van geld die door niets en niemand bijgedrukt kan worden. Een vorm van geld die wordt geregeerd door de wetten van de natuur in plaats van de emoties en hebzucht van de mensheid.

  1. Absolute schaarste

Het meest bijzondere aspect aan Bitcoin, behalve het feit dat het compleet decentraal werkt en geen enkel individu of entiteit de absolute macht heeft binnen Bitcoin, is de absolute schaarste. Het maximale aantal van 21 miljoen bitcoin is een heilig getal. Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid hebben we een asset of een vorm van geld met een absoluut maximum. We weten op ieder moment precies hoeveel bitcoin er in omloop zijn en hoeveel er nog bij gaan komen. De schaarste van bitcoin is een stukje zekerheid waar we op kunnen bouwen.

  1. Beursgenoteerde bedrijven en El Salvador

Waar bitcoin in de beginjaren vooral een hobbyproject was voor computernerds en criminelen, is het langzaam verworden tot het spaarmiddel van het volk. Het antwoord op het aan inflatie onderhevige fiatgeld van onze overheden. Tegenwoordig zijn het niet alleen slimme individuen die in bitcoin sparen, maar hebben we met MicroStrategy, Tesla en Block ook beursgenoteerde bedrijven die bitcoin op de balans hebben. Sinds 2021 is daar met El Salvador zelfs een eerste land bijgekomen en is het wachten op de volgende staat die de stap zet.

  1. De toekomst van Bitcoin

Wat de toekomst in petto heeft voor Bitcoin weet niemand. Vanwege de decentrale aard is het project weerbaar tegen een hoop aanvallen van buitenaf, maar zekerheid bestaat niet in het leven. Als alle overheden ter wereld besluiten om bitcoin te verbieden wordt het een lastig verhaal, maar kan het waarschijnlijk overleven. De kans is echter groter dat landen in toenemende mate zullen strijden om bitcoin en het kapitaal dat zich in de industrie heeft verzameld. Dat is althans wat we nu zien in de Verenigde Staten en veel andere landen ter wereld waar politici opstaan voor bitcoin.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Gratis crypto cursus niet meer beschikbaar voor Nederlanders
Zoveel spaargeld heeft de gemiddelde Nederlander onder de 45
Bitcoin miner blijkt onverwacht 10.000 BTC te hebben, koers daalt
Bitcoin miner blijkt onverwacht 10.000 BTC te hebben, koers daalt
Ripple's XRP stijgt vandaag hard, dit is er aan de hand
Ripple’s XRP stijgt vandaag hard, dit is er aan de hand
Grootste vermogensbeheerder ter wereld voorspelt Bitcoin doorbraak
Grootste vermogensbeheerder ter wereld voorspelt Bitcoin doorbraak
Dit gebeurt er als je maandelijks bitcoin koopt - de bizarre resultaten
Dit gebeurt er als je maandelijks bitcoin koopt – de bizarre resultaten
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Gratis crypto cursus niet meer beschikbaar voor Nederlanders
Zoveel spaargeld heeft de gemiddelde Nederlander onder de 45
Dit gebeurt er als je maandelijks bitcoin koopt - de bizarre resultaten
Dit gebeurt er als je maandelijks bitcoin koopt – de bizarre resultaten
Bitcoin miners vechten om beloning in bullmarkt, moeilijkheid stijgt
Komende maandag cruciaal voor bitcoin
Advertentie