Tim Kamp Tim Kamp
3 min. leestijd

‘Cryptomarkt heeft veel meer kans met Harris dan met Biden’

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin gaat spannende tijd tegemoet: Harris opent aanval op Trump

Foto: lev radin/Shutterstock

Vicepresident Kamala Harris is de vermoedelijke Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2024, nu president Joe Biden zich heeft teruggetrokken. Dit heeft de aandacht getrokken van de cryptowereld, die haar benoeming als een kans ziet voor een nieuwe benadering binnen de Democratische partij ten opzichte van crypto.

Bitcoin beursfondsen verbreken reeks, kleuren dieprood
Bitcoin beursfondsen verbreken reeks, kleuren dieprood

Harris zoekt steun bij de tech-industrie

Harris wordt gezien als iemand die mogelijk meer openstaat voor technologie vanwege haar Californische achtergrond. Ze heeft Mark Cuban, een prominente ondernemer en voorstander van bitcoin (BTC), benaderd voor advies over cryptocurrency. Dit duidt erop dat haar campagne mogelijk meer openstaat voor crypto-gerelateerde onderwerpen dan de Biden-administratie​.

“De feedback die ik krijg, maar zeker niet bevestigd door de VP, is dat ze veel meer open zal staan voor het bedrijfsleven, kunstmatige intelligentie, crypto en de overheid als een dienst,” vertelde Cuban in een e-mail interview.

Aan de Republikeinse kant heeft Donald Trump zichzelf gepositioneerd als een “crypto-vriendelijke” kandidaat. Hij accepteert nu cryptodonaties voor zijn campagne, waaronder bitcoin, ethereum (ETH) en dogecoin (DOGE). Dit maakt crypto een potentieel belangrijk onderwerp in de komende verkiezingen​.

In aanloop naar de Democratische Nationale Conventie werd Cuban door het team van Harris benaderd. Dat liet de 65-jarige miljardair liet dat op 23 juni weten aan Politico. Volgens Cuban zou de tech-industrie een onverwachte bondgenoot kunnen hebben in de huidige Amerikaanse vicepresident.

“Het veranderen van het beleid verandert de boodschap en laat iedereen weten dat ze de leiding heeft en openstaat, letterlijk, voor zaken”, voegde de Amerikaanse zakenman toe.

Advertisement

Kansen voor Harris op het gebied van crypto

Over vier weken staat de conventie op het programma voor Harris. Het team van de vicepresident zou diverse CEO’s van cryptobedrijven hebben benaderd voor advies. Daaronder valt ook tech-CEO Aaron Levie. De bestuursvoorzitter ziet serieuze kansen voor Kamala Harris. En dan vooral op het gebied van donaties en steun van belangrijke figuren in de tech-industrie.

Zij verwachten dat Harris zich zal inzetten voor zaken die de regering-Biden nog niet heeft aangepakt. De belangrijkste voorbeelden hiervan zijn het verbeteren van immigratieregels voor hoogopgeleide werknemers en het opstellen van duidelijke richtlijnen voor kunstmatige intelligentie.

Als Harris deze onderwerpen aanpakt, kan ze rekenen op aanzienlijke steun vanuit de tech-gemeenschap. Levie, CEO van het cloud computing bedrijf Box, is optimistisch voor Harris:

“Als ze tegen het einde van de week een beleidskader voor tech heeft – een 10-puntenplan voor pro-business, pro-tech, pro-ondernemerschap – en het is geloofwaardig, dan denk ik dat ze heel snel een aanzienlijk deel van het ecosysteem kan mobiliseren.”

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie