Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Cryptomarkt gedomineerd door Europa: Handel schiet door het dak

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
europa-VS-bitcoin-ETF's

Foto: Shutterstock/Ivan Marc

Het onderzoeksbureau CoinWire deed onlangs een gewaagde voorspelling. In hun meest recente rapport doen ze een poging om de handelsvolume van crypto te voorspellen tegen het einde van dit jaar.

Onderzoekers van het bedrijf verwachten dat de wereldwijde handelsvolumes in cryptovaluta dit jaar de $108 biljoen zullen overschrijden, wat een aanzienlijke stijging van 90% betekent ten opzichte van het handelsvolume in 2022.

Bitcoin beurzen zien recorduitstroom, maar plotselinge omkeer crasht markt
Bitcoin beurzen zien recorduitstroom, maar plotselinge omkeer crasht markt

Europa zal de crypto-leiding nemen

Opvallend genoeg presteert Europa erg goed wat betreft de adoptie van cryptovaluta. Zo is ons continent al de leider in crypto transactiewaarde, en volgens de onderzoekers van CoinWire staat er nog meer voor ons continent te wachten. Hoewel de Verenigde Staten (VS) momenteel nog het hoogste handelsvolume noteert, wordt verwacht dat Europa aanzienlijk in handelsvolume zal groeien.

CoinWire schat dat het handelsvolume voor cryptovaluta in Europa tegen het einde van dit jaar $40,5 biljoen zal bedragen, een stijging van 2,7 keer ten opzichte van de $15 biljoen in 2022. Als deze voorspelling uitkomt, zou ons continent bijna 37,5% van het wereldwijde crypto handelsvolume vertegenwoordigen.

De voorspelde toename heeft volgens het onderzoeksbureau te maken met de actieve implementatie van crypto regelgeving. Een maar al te goed en recent voorbeeld is de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) dat op 30 juni van kracht ging. Tot nu toe blijkt de wet een succes doordat het duidelijke biedt aan zowel handelaren als exchanges.

Advertisement

Cryptobeurs Binance aan kop

Bij de exchanges zien we dat Binance nog altijd de markt domineert met een wereldwijde handelsvolume van $2,77 biljoen. OKX en Bybit volgen met handelsvolumes van respectievelijk $759 miljard en $1,14 biljoen.

Op 2 en 3 juli heeft Europa nieuwe stappen gezet op het gebied van crypto regelgeving tijdens het Basel Comité. Hierin zijn besluiten genomen omtrent de openbaarmaking van de crypto blootstelling van banken, als onderdeel van de Basel III-hervormingen die in 2019 zijn gestart. De hervormingen zijn gericht op het versterken van de weerbaarheid van banken in de Europese Unie door passende regelgeving te implementeren, ondersteund door toezicht en effectief risicobeheer.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie