Tim Kamp Tim Kamp
2 min. leestijd

Cryptofondsen beleven topweek terwijl sentiment positiever draait

Bitcoin (BTC) leidt opmars, Ethereum (ETH) breekt negatieve trend

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cryptofondsen beleven topweek terwijl sentiment positiever draait

Foto: Alf Ribeiro/Shutterstock

Cryptobeleggingsfondsen beleefden vorige week een positieve week, blijkt uit gegevens van CoinShares. In totaal gaat het om een instroom van $1,2 miljard in enkel de afgelopen week, de beste prestatie sinds de week van 19 juli. Daarbij bleek bitcoin (BTC) uiteraard de grootste speler.

Cryptogokkers zijn overtuigd: ethereum all-time high blijft uit in 2024
Cryptogokkers zijn overtuigd: ethereum all-time high blijft uit in 2024

Bitcoin producten domineren op Amerikaanse-markten

De beursgenoteerde fondsen, waaronder Exchange-Traded Funds of Exchange-Traded Products (ETF’s & ETP’s), waren van bitcoin het sterkst. De grootste crypto op de markt leverde binnen de afgelopen week alleen al $1 miljard aan instroom op.

Ethereum (ETH) kende voor het eerst in vijf weken een positieve ommekeer. De grootste altcoin volgde met een netto instroom van $87 miljoen nadat het meer dan één maand netto uitstroom kende.

Assetbeheerder CoinShares liet weten dat de instroom van $1,2 miljard de grootste was sinds het einde van de week op 19 juli. Het maakte het de derde groene week op rij. Deze positieve ontwikkeling kan grotendeels worden toegeschreven aan de renteverlagingen van de Verenigde Staten.

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (FED), liet weten dat het de komende tijd renteverlagingen nastreeft. Dit is goed opgevangen door de crypto-industrie, zo concludeert ook CoinShares in een rapport van afgelopen maandag.

Dat alle cryptobeleggingsproducten het nu zo goed doen, lijkt dus grotendeels een reactie op het nieuws van de FED. De Amerikaanse markt reageerde hier dan ook het beste op: $1,17 miljard van de $1,2 miljard instroom kwam van de markten van de VS.

Advertentie

Bitcoin ETF’s tonen positieve cijfers, handelsvolumes blijven achter

Zoals eerder al te lezen was in het bitcoin-nieuws, heeft de Amerikaanse toezichthouder de ETF van vermogensbeheerder BlackRock goedgekeurd. De Securities and Exchange Commission zorgde er zo voor dat de ETF-markt een grote impuls kreeg.

“De goedkeuring van opties voor bepaalde in de VS gebaseerde beleggingsproducten heeft waarschijnlijk een boost gegeven aan het sentiment, hoewel de handelsvolumes geen evenredige stijging hebben gezien. In feite zijn ze licht gedaald met 3,1 procent week-op-week,” schreef CoinShares in het rapport.

De bitcoin-prijs reageerde logischerwijs. BlackRock is immers de grootste assetmanager ter wereld. Dat uitgerekend zij de fysiek afgewikkelde opties mochten lanceren is dan ook niet zo gek. Fysiek afgewikkelde opties betekenen dat beleggers daadwerkelijk bitcoin ontvangen bij de afloop van hun optiecontracten, in plaats van een geldbedrag.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Solana kan naar $330 en half zo groot als Ethereum worden, zegt VanEck
Solana kan naar $330 en half zo groot als Ethereum worden, zegt VanEck
Cryptogokkers zijn overtuigd: ethereum all-time high blijft uit in 2024
Cryptogokkers zijn overtuigd: ethereum all-time high blijft uit in 2024
Crypto Ontbijt: bitcoin & ethereum ETF's falen, $290 miljoen verdampt
Ethereum-ETF van BlackRock breekt door $1 miljard barrière
Advertentie