Grootbeleggers bezitten $132 miljard aan BTC, sentiment positief
Foto: Gorodenkoff/Shutterstock
Nu de prijs van bitcoin weer rondom de meest recente all-time-high schommelt, maken bitcoin whales zich klaar voor een nieuwe bullrun van ’s werelds populairste cryptocurrency. Whales accumuleren met grote snelheid bitcoin, omdat ze naar alle waarschijnlijkheid voorsorteren op een prijsstijging, waarmee ze willen kunnen profiteren van het ‘’domme geld’’.
De bitcoin-whale portefeuilles vertegenwoordigen 9,3% van het totale aanbod van bitcoin. Dit is bijna één tiende van de supply, terwijl bitcoin zeer schaars is. Meestal gaat dit om wallets van mensen die al vroegtijdig in bitcoin zijn gestapt, en hierdoor op een zeer laag niveau hebben kunnen investeren. De meeste whales komen uit de eerste drie jaar, in de periode van 2009 tot 2012.
Bitcoin-analist is positief
De CEO van CryptoQuant, Ki-Young Ju, gaf aan dat ‘’de nieuwe whale portefeuilles met een gemiddelde munt leeftijd van minder dan 155 dagen ook een nieuw hoogtepunt van 1,97 miljoen bitcoin te hebben bereikt.’’ Ook voegde hij eraan toe dat een belangrijk verschil is tussen de portefeuilles van whales en die op spotbeurzen dat het gaat om niet-mining portefeuilles die mogelijk bedoeld zijn voor opslag. Over het netto rendement van deze portefeuilles zei Young-Ju: ‘’Hun bitcoin-saldo steeg met 813% dit jaar en nam 9.3% van het totale aanbod in beslag, dit vertegenwoordigt een waarde van $132 miljard vandaag.
Vergelijkbaar crypto-sentiment met corona-periode
Het sentiment rondom bitcoin heeft alles weg van de periode rond juli 2020, net na de corona-crash. Na deze periode werd er wereldwijd grote hoeveelheden geld gepompt in de economie door centrale banken, waardoor de prijs van bitcoin enorm steeg. Deze ongekende stimuleringsmaatregelen waren zo groot dat 20% van de Amerikaanse dollars die ooit gecreëerd zijn, dat jaren waren gedrukt in de vorm van ‘’Quantitative Easing’’.
De grote hoeveelheden geld die toen zijn bijgedrukt leidde niet alleen tot een toename van de inflatie maar ook tot een toename in de bitcoin koers. Hierdoor werd bitcoin voor een groter publiek gezien als een hedge tegen een dalende koopkracht van het FIAT-geld.
Het huidige sentiment rondom bitcoin, met onzekerheden over inflatie en monetaire beleidsmaatregelen, vertoont veel gelijkenissen met de periode in 2020. Dit is waarom de koers weer enorm is gestegen en waardoor nu zelfs institutionele beleggers bitcoin heroverwegen om toe te voegen aan hun beleggingsportefeuilles, vaak ter waarde van miljoenen.
🚀 Blijf elke dag op de hoogte van wat er speelt in de wereld van crypto! Volg ons op Instagram voor het belangrijkste nieuws, interessante updates en maandelijkse crypto give-aways.