Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Crypto Rewind: Bitcoin prijsrecord, ethereum ETF nieuws en meer

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Rewind: Bitcoin prijsrecord, ethereum ETF nieuws en meer

Foto: oatawa/Shutterstock

Er is deze week weer een hoop gebeurd in het crypto-landschap. Zo heeft bitcoin (BTC) zijn rally van de afgelopen weken tot twee keer toe beloond met een nieuw prijsrecord, zijn er verschillende ontwikkelingen plaatsgevonden in de strijd om een ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF) te lanceren en heeft BlackRock met zijn bitcoin ETF een bijzondere week beleefd.

Bitcoin stijgt tot hoogste prijs ooit

De afgelopen week zal de geschiedenisboeken in gaan. Bitcoin heeft namelijk voor het eerst ooit een nieuwe all-time high neergezet vóór de halving, die over iets meer dan een maand plaats zal vinden.

Op maandag maakte bitcoin een einde aan een dagenlange consolidatiefase. Een dag later oversteeg de bitcoin koers nipt zijn in november 2021 gevestigde all-time high van 69.000 dollar. Om precies te zijn werd een piek van 69.350 dollar bereikt, waarna de koers direct 14 procent crashte.

Na een dieptepunt van om en nabij de 59.000 dollar schoot de koers snel terug tot ver boven de 60.000 dollar, waarna de opwaartse trend voortgezet kon worden. Dankzij een langzame klim omhoog kon bitcoin op vrijdag wederom een nieuw prijsrecord vestigen. Op de laatste werkdag steeg bitcoin tot een absolute piek van 70.000 dollar.

Ethereum ETF: uitstel en meeting

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vroeg afgelopen dinsdag uitstel aan voor de ethereum spot ETF’s van BlackRock en Fidelity. Beide vermogensbeheerders zien voor de tweede keer hun tussentijdse deadline verschoven worden. In januari stelde de financiële waakhond al voor de eerste keer haar beslissing uit voor zowel BlackRock als Fidelity.

Het nieuws kwam niet bepaald onverwachts. Alle ogen zijn al een tijdje gericht op 23 mei, de vierde en laatste deadline voor de aanvraag van VanEck.

Een dag later hield de toezichthouder tevens een meeting met crypto-vermogensbeheerder Grayscale, tevens in de race voor een ethereum ETF, en crypto exchange Coinbase, die de rol van custodian op zich zal nemen.

Volgens BloomBerg ETF-analist Eric Balchunas zou het gesprek normaal gesproken een bemoedigend signaal zijn, maar hij heeft nu nog weinig vertrouwen in een snelle goedkeuring. Dit is voornamelijk te danken aan het feit dat er nog geen commentaar zou zijn gegeven aan de uitgevers.

BlackRock bitcoin ETF mijlpalen

De bitcoin spot ETF’s hebben weer een uitstekende week beleefd, met een gemiddelde netto-instroom van bijna 450 miljoen dollar per dag.

BlackRock heeft op dinsdag bovendien zijn beste dag tot dusver doorgemaakt. Dankzij een recordinstroom van 788,3 miljoen dollar beleefden alle fondsen tezamen hun op één na beste dag sinds de lancering op 11 januari.

Sinds vrijdag bezit BlackRock zelfs meer bitcoins dan MicroStrategy, ‘s werelds grootste beursgenoteerde bitcoin-houder. De Amerikaanse softwareleverancier heeft 193.000 bitcoins in handen en BlackRock beheert nu meer dan 196.000 bitcoins.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Ethereum of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie