Ivo Melchers Ivo Melchers
4 min. leestijd

Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer

Het belangrijkste cryptonieuws van de afgelopen week in 1 artikel

Bitcoin-BTC Cardano-ADA XRP-XRP more-coins-icon
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer

Foto: Dragos Asaftei/Shutterstock

De week zit er weer op en dat biedt ons de perfecte gelegenheid om terug te blikken op het belangrijkste cryptonieuws van de afgelopen week. In deze Crypto Rewind-editie lees je onder meer over bitcoin’s zorgwekkende daling tot $55.000, de grote Cardano (ADA) upgrade die heeft plaatsgevonden en nieuwe ontwikkelingen in de Ripple (XRP) rechtszaak.

Bitcoin koers daalt tot $53.000

De dalende bitcoin (BTC) koers kan natuurlijk niet ontbreken in het weekoverzicht. Bitcoin heeft de afgelopen week zijn neerwaartse beweging van een week eerder voortgezet, waardoor het tot zorgwekkende niveaus is gedaald.

Aan het begin van de week werd bitcoin verhandeld voor iets meer dan $57.000 en op dinsdag stond bitcoin zelfs nog maar een haartje verwijderd van de belangrijke psychologische grens van $60.000.

Sindsdien heeft de digitale munt echter enkele rake klappen ontvangen. De koers leek stand te houden boven de $56.000, maar zakte op vrijdag alsnog door dit steunniveau heen. De bodem ligt vooralsnog rond de $53.000, maar er heerst veel angst dat het dieptepunt van begin augustus rond de $49.000 weer opgezocht gaat worden.

Revolutionaire Cardano upgrade

Cardano (ADA) heeft deze week zijn langverwachte Chang hard fork succesvol uitgevoerd. Hiermee is het zogenoemde Voltaire tijdperk ingeluid waarin Cardano zal transformeren tot een volledig democratisch blockchainnetwerk waarin ADA-houders aan het roer staan.

De Chang hard fork is opgedeeld in twee verschillende fases waarvan de eerste nu is geïmplementeerd. De komende maanden worden de verschillende bestuursgroepen gevormd om vervolgens begin volgend jaar, met de tweede fase van de upgrade, de macht officieel over te dragen aan de netwerkgebruikers.

Ripple wil uitstel van boete & netwerkupgrade

Er heeft zich deze week een nieuwe ontwikkeling voorgedaan in de nog altijd voortdurende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Ripple heeft namelijk uitstel aangevraagd voor de betaling van zijn $125 miljoen boete die een tijdje terug aan het bedrijf werd opgelegd. Ripple heeft, met instemming van de SEC, voorgesteld om 11% van het totaalbedrag op een bankrekening te zetten tot 30 dagen nadat het termijn voor een beroep is verstreken of nadat een beroep is afgehandeld.

Ripple lijkt zich dus voor te bereiden op een hoger beroep vanuit de SEC, waardoor er een extra hoofdstuk aan de juridische strijd zou worden geplakt.

Ripple heeft deze week bovendien plannen aangekondigd om smart contracts toe te voegen aan zijn XRP Ledger (XRPL) om zo de functionaliteiten van het netwerk uit te breiden.

Mastercard introduceert nieuwe crypto-betaalkaart

Tot slot heeft de internationale betalingsverwerker Mastercard de handen ineengeslagen met Mercuryo, een Europese aanbieder van crypto-betalingen, om een nieuwe crypto-betaalkaart in euro’s te introduceren.

Met de nieuwe betaalkaart kunnen gebruikers direct vanuit hun self-custodial wallet, waarin ze zelf de private keys bezitten, betalingen verrichten bij meer dan 100 miljoen winkeliers die Mastercard accepteren. Op deze manier kunnen gebruikers zonder afhankelijkheid van derden hun cryptomunten besteden.

Maar waar blijft die crypto bullrun nou?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt? Luister en volg onze podcast om up-to-date te blijven.

Anycoin Direct geeft de eerste 1.000 Nederlanders 1.5 miljoen PEPE cadeau

De meme-coin gekte is de wereld nog steeds niet uit. Waar PEPE sinds begin dit jaar al 450% is gestegen. Of deze hype blijvend is, valt nog te bezien. Maar met het gratis PEPE-aanbod van Anycoin Direct kun je in ieder geval zonder risico deelnemen aan deze opwindende ontwikkeling. Het is een unieke kans om te ontdekken wat de wereld van crypto te bieden heeft.

Nieuwe gebruikers ontvangen maar liefst 1 miljoen PEPE volledig gratis van deze partner. Een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meme-coins zonder eigen geld te riskeren.

1.5 miljoen gratis PEPE meepakken

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie