Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Crypto Rewind: belangrijke bitcoin rally, ‘CZ’ vrijgelaten en meer

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week in 1 artikel

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Rewind: belangrijke bitcoin rally, ‘CZ’ vrijgelaten en meer

Foto: Dan Henson/Shutterstock

De week zit er weer op en dat biedt ons de perfecte gelegenheid om terug te blikken op het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week. In deze Crypto Rewind-editie lees je over de betekenisvolle prijsstijging van bitcoin (BTC), de uitblinkende bitcoin en ethereum beursfondsen en de vrijlating van Binance-oprichter Changpeng Zhao (CZ).

Bitcoin op zijden draadje: historische verdeeldheid over rentebesluit
Bitcoin op zijden draadje: historische verdeeldheid over rentebesluit

Bitcoin herovert $65.000: bullish trend bevestigd

Bitcoin heeft deze week een grote slag geslagen: op donderdag kregen de bulls het namelijk eindelijk voor elkaar, na talloze mislukte pogingen, om de belangrijke weerstand van $65.000 te doorbreken.

Met deze doorbraak heeft bitcoin voor het eerst in lange tijd een eerder hoogtepunt overtroffen, van eind augustus om precies te zijn. Dit bevestigt een opwaartse trend, wat een grote opluchting is voor de cryptogemeenschap. De afgelopen zes maanden moesten zij toekijken hoe bitcoin steeds lagere hoogte- en dieptepunten bereikte, maar deze doorbraak biedt veel hoop op verdere groei.

Op vrijdag schoot de BTC koers zelfs verder tot boven de $66.000. Lager dan verwachte inflatiecijfers uit de Verenigde Staten waren de aanjager van de koersstijging. Bitcoin steeg tot een piek van $66.600, wat de hoogste koers sinds 31 juli markeert.

Advertentie

Beste week in tijden voor bitcoin en ethereum ETF’s

De Amerikaanse bitcoin en ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds hebben een geweldige week achter de rug.

De bitcoin-fondsen hebben iedere dag nieuw kapitaal binnengehaald met een totale netto-instroom van $1.106,5 miljard. Hiermee was het zelfs de beste handelsweek sinds halverwege juli.

De grootste instromen waren op donderdag en vrijdag, met bedragen van respectievelijk $365,7 miljoen en $494,4 miljoen.

Voor de ethereum-fondsen was het zelfs de op één na beste week sinds de lancering op 23 juli, door $85 miljoen aan nieuw kapitaal aan te trekken, Het record werd in de week van 5 – 9 augustus neergezet, met een totale instroom van $104,8 miljoen.

Dinsdag was de beste dag van de week met $62,5 miljoen aan nieuwe investeringen. Dit resultaat is alleen op 6 augustus overtroffen, toen bijna $100 miljoen werd opgehaald.

Bitcoin viert feest na renteverlaging: maar was het besluit een fout?
Bitcoin viert feest na renteverlaging: maar was het besluit een fout?

Oprichter cryptobeurs Binance vrijgelaten

Changpeng Zhao, beter bekend als ‘CZ’, is sinds donderdag weer op vrije voeten. De oprichter en voormalig CEO van Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, zat in totaal 119 dagen in detentie.

Eind vorig jaar sloot Binance een historische schikking met de Amerikaanse autoriteiten, nadat bleek dat de beurs onvoldoende controles had uitgevoerd om illegale activiteiten te voorkomen. Als onderdeel van de schikking stemde Binance in met het betalen van een enorme boete van $4,3 miljoen, en CZ werd gedwongen zijn functie als CEO neer te leggen. Hij bekende schuld aan het niet naleven van antiwitwas-regelgeving en kon opgelucht ademhalen toen hij in april werd veroordeeld tot slechts vier maanden cel, terwijl de openbaar aanklager 36 maanden had geëist.

Wat de toekomstplannen van CZ zijn, blijft onduidelijk, maar hij heeft eerder aangegeven niet van plan te zijn de cryptowereld te verlaten.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Bitcoin op scherp: inflatiemeter kan vandaag bullmarkt maken of breken
Bitcoin op scherp: inflatiemeter kan vandaag bullmarkt maken of breken
Advertentie