Erik Juffermans Erik Juffermans
2 min. leestijd

Crypto-revolutie in winkels – Expert ziet miljard gebruikers in 2026

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin straks betaalmethode bij winkel-reus met miljoenen klanten

Foto: Chay_Tee/Shutterstock

Het globale aantal crypto gebruikers zou binnen twee jaar al de mijlpaal van één miljard gebruikers kunnen doorbreken. Dit zou een verdriedubbeling betekenen ten opzichte van huidige gebruikers aantal. Pavlo Denysiuk, CEO van het crypto-betalingsbedrijf Lunu, sprak zich hierover uit tijdens het NFT Fest 2024.

“Binnen twee jaar zullen er minstens twee of drie keer zoveel crypto-bezitters wereldwijd zijn. Dit is waar we meer adoptie zien, ook wat betreft betalingen.”

Crypto betalingen zijn een kwestie van tijd

Momenteel 560 miljoen crypto bezitters wereldwijd, dit komt neer op 6,8% van de wereldbevolking. Dit is op basis van data uit een rapport van Triple-A. Volgens Denysiuk is de normalisatie van crypto-betalingen slechts een kwestie van tijd op basis van deze statistieken.

Denysiuk zegt dat er één duidelijk obstakel is op weg naar de adoptie van crypto-betalingen. Dit is de  infrastructuur. Wat betreft deze infrastructuur wordt er echter hard aan de weg getimmerd. Het is volgens hem een kwestie van tijd voordat er in winkels zoals Starbucks betaalt kan worden met crypto. “Het is gewoon een andere betaalmethode,” zegt hij.

Crypto-betalingen verschillen in principe niet heel veel met de huidige digitale betalingen met creditcards en ander betalingsmethodes. Denysiuk meent dat stablecoin betalingssystemen een gamechanger zullen zijn in de adoptie van crypto betalingen.

Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Nederlandse 'Bitcoin Familie' voorspelt koers van $160.000

Stablecoin betalingen

En dit is precies wat hij met zijn bedrijf Lunu probeert te realiseren. Lunu ontwikkelt een stablecoin betalingssysteem om economische integratie van crypto te bevorderen.

“Stablecoins zijn erg belangrijk voor adoptie. In ons geval zien we bijna nooit mensen betalen met Bitcoin, hoewel Bitcoin is uitgevonden als een digitale valuta.”

Volgens Denysiuk zijn stablecoins de ideale brug tussen crypto en het traditionele financiële systeem. Zo zijn stablecoins betrouwbaar. Ze zijn immers gekoppeld aan bekende vormen van valuta. De markt voor stablecoins is momenteel meer dan $163 miljard waard, dit is 7,7 procent van de totale crypto markt.

De potentie voor betalingssystemen met crypto is er ongetwijfeld. Zoals Denysiuk opmerkt is het slechts een kwestie van tijd. Maar wat op dit moment cruciaal lijkt is het verbeteren van de toegankelijkheid van crypto en betalingen hiermee. Denk bijvoorbeeld aan gebruiksvriendelijke apps om crypto betalingen mee uit te voeren. Dit aspect lijkt vandaag de dag de ‘bottleneck’ te zijn naar wijdere adoptie van betalingen met crypto.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie