Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
2 min. leestijd

Crypto-optimisme piekt: ‘Hebzucht’ drijft bitcoin-koers omhoog

De Crypto Fear & Greed Index is eindelijk weer positief.

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto ontbijt: Sentiment zakt voor BTC halving, AI supermunt goedgekeurd

Foto: Sashkin/Shutterstock

Na het grootste gedeelte van augustus door te brengen op ‘Fear’ is de Crypto Fear & Greed Index weer op ‘Greed’ uitgekomen. De index heeft het hoogste punt sinds juli bereikt, waarbij hij drie dagen op rij al boven de 60 staat, wat goed nieuws lijkt te zijn voor het sentiment op de cryptomarkt.

Bitcoin- en cryptofondsen maken comeback: honderden miljoenen instroom
Bitcoin- en cryptofondsen maken comeback: honderden miljoenen instroom

Positief sentiment bij BTC handelaren

In een post op X (Twitter) liet het account van Bitcoin Fear & Greed Index zien dat het sentiment aanzienlijk verbeterd is:

De update van 29 september laat een score van 63 zien, wat betekent dat de index op ‘Greed’ staat, wat doorgaans gezien wordt als een positief marktsentiment voor bitcoin (BTC). Dit sentiment is terug te zien in de stijgingen die bitcoin gezien heeft, waarbij het hoogste punt boven de grens van $66.000 uitkwam.

De Crypto Fear & Greed Index is een belangrijke manier om het marktsentiment te meten, waarbij gekeken kan worden naar de huidige ‘emoties en sentimenten’ ten aanzien van bitcoin en de bredere cryptomarkt. De hoogste score hiervoor is 100 en de laagste 0. Het grootste gedeelte van augustus zag de index een lage score, met een laagste score van 17 op 6 augustus. Destijds lag de prijs van bitcoin rond de $53.000. De laatste keer hiervoor dat bitcoin een score boven de 64 noteerde, was op 30 juli, toen de prijs van bitcoin rond de $66.000 lag, net als het hoogste punt van deze week.

De Crypto Fear & Greed Index wordt berekend op basis van verschillende signalen die van invloed zijn op het gedrag van handelaren en investeerders, waarbij Google Trends, enquêtes, marktmomentum, marktdominantie, social media en marktvolatileit gebruikt worden.

Advertentie

Sentiment op de bredere cryptomarkt

Zoals we in eerder cryptonieuws al lieten weten, is het sentiment op de bredere cryptomarkt erg positief. Zo hebben memecoins een aanzienlijke rally gezien, waarbij een positief sentiment de overhand neemt.

Dit patroon is over de hele cryptomarkt te zien, waarbij veel tokens in het groen handelen. Naast de Crypto Fear & Greed Index werken andere macro-economische factoren ook mee, waaronder de renteverlaging door de Amerikaanse Federal Reserve.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Bitcoin op scherp: inflatiemeter kan vandaag bullmarkt maken of breken
Bitcoin op scherp: inflatiemeter kan vandaag bullmarkt maken of breken
Advertentie