Roy van Krieken Roy van Krieken
29/06/2024 08:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2024 08:13

Crypto Ontbijt: Nog een Solana ETF aangevraagd & bitcoin in zwaar weer

Bitcoin-BTC Solana-SOL
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'De volgende ETF's? Dat zullen solana, XRP en cardano zijn'

Foto: lev radin/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

‘Bitcoin daling is een waarschuwing voor de aandelenmarkt’
'Bitcoin daling is een waarschuwing voor de aandelenmarkt'

Nog een SOL spot ETF aangevraagd

Vermogensbeheerder 21Shares heeft gisterenavond een zogeheten S-1-registratieformulier ingediend voor een spot Solana (SOL) ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit volgde op een vergelijkbare aanvraag van VanEck, wat wijst op een groeiende interesse in Solana als mogelijke concurrent voor de verwachte Ethereum ETF-markt.

De 21Shares Core Solana ETF is ontworpen om gewone aandelen uit te geven die verhandeld worden op de beurs. Het doel van de ETF is om de prestaties van SOL te volgen, waardoor investeerders op een gemakkelijke en kosteneffectieve manier blootstelling aan SOL kunnen krijgen zonder directe investering.

De goedkeuring van de SEC is nog in afwachting, maar deze aanvragen tonen de groeiende vraag naar investeringsproducten die blootstelling aan SOL’s digitale activa bieden. Mochten de solana ETF’s worden goedgekeurd door de SEC, wat nu nog allerminst zeker is, dan kan dit een flinke impuls geven voor de koers van de cryptomunt.

Advertentie

Voorraad BTC onder hodl’ers in het nauw

On-chain gegevens tonen aan dat de bitcoin (BTC) long-term holder (LTH) voorraad recentelijk flink is blijven dalen. LTH’s zijn bitcoin-investeerders die hun munten langer dan 155 dagen vasthouden. Volgens een post van CryptoQuant-auteur Axel Adler Jr. op X, is de LTH-voorraad de afgelopen weken negatief geweest, wat betekent dat meer LTH’s hun munten verkopen.

Historisch gezien zijn LTH’s minder geneigd om te verkopen, maar recente trends laten een verkoopgolf zien, vooral sinds de goedkeuring van spot exchange-traded funds (ETF’s) door de SEC in januari. Ondanks de bearish prijsactie van BTC blijft de LTH-voorraad dalen, zij het minder sterk.

Deze afname kan wijzen op pessimisme in de markt, maar dergelijke verkopen gebeurden ook tijdens eerdere bull runs, wat suggereert dat dit mogelijk geen slecht teken is op lange termijn. Het ontbreken van groei in de LTH-voorraad kan echter zorgen baren voor de markt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Bitcoin gaat niet meer dramatisch stijgen’

Voormalig PayPal CEO Peter Thiel uitte zijn twijfels over de toekomstige prijsstijging van de bitcoin koers en denkt niet dat deze nog “dramatisch” zal stijgen vanaf de huidige niveaus. Hoewel Thiel nog steeds “enige” BTC bezit, heeft hij niet zoveel als hij zou willen. Hij betwijfelt waar de nieuwe kopers vandaan zullen komen na de goedkeuring van Bitcoin ETF’s. Thiel voorspelt dat Bitcoin mogelijk nog wat kan stijgen, maar dat het een volatiele rit zal zijn.

Thiel, die eerder aangaf “ondergeïnvesteerd” te zijn in BTC in oktober 2021 toen de cryptocurrency naar een recordhoogte steeg, heeft een indrukwekkende investeringsgeschiedenis met Bitcoin. Zijn Founders Fund investeerde voor het eerst in bitcoin in 2014 en behaalde een winst van $1,8 miljard voor de markt in 2022 instortte. In 2023 kochten ze opnieuw $100 miljoen in BTC toen het onder $30.000 handelde.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Vier redenen waarom de crypto koersen zijn gecrasht volgens analist
Bitcoin koers in gevaar: verkoop van $9 miljard aan BTC in juli van start
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie