Timo Bult Timo Bult
3 min. leestijd

Crypto Ontbijt: Markt verliest $300 miljard, negatief ethereum nieuws

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin daalde flink in augustus, maar welke crypto daalden het hardst?

Foto: leungchopan/Shutterstock

Het Crypto Ontbijt van vandaag zal voor veel investeerders en handelaren een bittere smaak hebben. De koersen zijn namelijk hard gecrasht en vrijwel de hele markt kleurt donkerrood. Lees hier het laatste crypto nieuws dat jij gemist hebt toen je lag te slapen.

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond

Cryptomarkt verliest $300 miljard in waarde, bitcoin koers onderuit

Te beginnen met natuurlijk de crashende crypto koersen. Zorgen omtrent een mogelijke wereldwijde recessie, een oorlog in het Midden-Oosten en crashende aandelenbeurzen zorgen voor een gigantisch bloedbad op de cryptomarkt. Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven ruim 13 procent in het rood, ethereum (ETH) zelfs meer dan 20 procent en dogecoin (DOGE) 16 procent. Het is een greep uit de top 10, die volledig in de min staat.

Al met al verloor de cryptomarkt zo’n 300 miljard dollar in waarde, een daling van bijna 14 procent. De ontwikkelingen op de traditionele markten zullen vandaag een doorslaggevende rol spelen. Japan opende de dag al dramatisch, en mochten de Europese en Amerikaanse beurzen ook dieprood kleuren, dan is het waarschijnlijk dat de volatiliteit er nog lang niet op zit in cryptoland. Kortom, de traditionele markten zullen vandaag enorm belangrijk zijn om in de gaten te houden.

Lees hier meer waarom de bitcoin en crypto koersen vandaag zo hard crashen.

Advertentie

Bedrijf verplaatst plotseling honderden miljoenen dollars aan ethereum

Zoals hierboven te zien is het ethereum dat opvallend hard daalt. Dat lijkt deels te maken te hebben met Jump Crypto, de cryptodivisie van Jump Trading. Jump Trading is een handelsbedrijf wat in activa handelt op basis van data en onderzoek. Het bedrijf is onlangs plotseling begonnen met het verplaatsen van  honderden miljoenen dollars aan crypto naar crypto exchanges. Het gaat onder meer om meer dan 120.000 staked ethereum, met een waarde van op dit moment zo’n 314 miljoen dollar. Een groot deel van deze fondsen is unstaked en naar bekende cryptobeurzen zoals Binance, en Bybit gestuurd.

De gigantische crypto-transacties hebben geleid tot speculatie over de motieven van Jump. Er is veel kritiek op Jump voor het verplaatsen van crypto tijdens het weekend na een van de slechtste beursdagen in jaren, wat wordt gezien als een bewuste poging om maximale marktimpact te veroorzaken. Op X schreef analist Wazz:

“Jump verplaatst al minstens 22 uur onophoudelijk coins. Dat betekent dat mensen in diensten werken om hun boeken te dumpen tijdens een illiquide weekend na de slechtste beursdag in jaren. Dit is een bewuste beslissing om de maximale hoeveelheid pijn toe te brengen.”

Crypto Ontbijt: Bitcoin & ether kelderen in aanloop naar belangrijkste besluit 2024
Crypto Ontbijt: Bitcoin & ether kelderen in aanloop naar belangrijkste besluit 2024

Cryptohandelaren zien bijna 1 miljard dollar geliquideerd worden

De dramatische staat van de cryptomarkt op dit moment zorgt ook voor veel pijn bij futures-handelaren. Die zagen namelijk gigantische liquidaties. Liquidaties zijn gedwongen verkopen van posities die plaatsvinden wanneer traders niet meer aan hun margeverplichtingen kunnen voldoen. Het zijn vooral de long-handelaren (handelaren die stijgingen verwachten) die pijn lijden.

Doordat de koers flink is gedaald, werden veel van deze posities gedwongen verkocht. De afgelopen 24 uur zijn er voor maar liefst 790 miljoen dollar aan long-posities geliquideerd. Kijken we naar het totaal, dus inclusief short-posities, dan komen we uit op 915 miljoen dollar.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Aantal nieuwe ethereum-'bezitters' daalt naar dieptepunt dit jaar
Crypto-jackpot: ETH-investeerder ziet $87k groeien naar $40 miljoen
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Advertentie