Kevin Schijven Kevin Schijven
3 min. leestijd

Crypto Ontbijt: Markt in paniek, Bitcoin crasht & ETF’s bloeden flink

Crypto en aandelen kleuren rood na aankondiging Japanse centrale bank

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-ETF's bloeden flink: $1,1 miljard verdampt in 8 dagen

Foto: hxdbzxy/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de cryptowereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen over deze thema’s.

Bitcoin & aandelen dalen flink

Het is weer een rode dag voor de cryptomarkt. Niet alleen de cryptomarkt kleurt rood, dat geldt ook voor andere financiële markten.

Het sentiment sloeg om nadat de centrale bank van Japan aankondigde de rente weer te willen verhogen. Vervolgens maakten aandelenbeurzen in zowel Amerika als Azië een scherpe beweging omlaag.

Nvidia zag gisteren zelfs het grootste verlies in een dag, maar dat had te maken met een dagvaarding van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Desondanks droeg het bij aan het sentiment op de cryptomarkt.

Bitcoin (BTC) dook afgelopen nacht helemaal naar de $55.600, de laagste prijs sinds de crash van een maand geleden. Met een huidige prijs van $56.550 staat BTC vandaag 4% in het rood.

Ethereum (ETH) komt momenteel op $2.387 uit en staat daarmee zelfs 5,2% in het rood. Toncoin (TON) en notcoin (NOT) vangen de hardste klappen in de crypto top 100 en dalen met bijna 10%.  Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Bitcoin  & ethereum ETF-updates

Ook de bitcoin-ETF’s presteerden gisteren opvallend slecht. Ze zagen met $278,8 miljoen de grootste uitstroom in maar liefst vier maanden. Vooral het fonds van Fidelity kreeg een flinke klap met een uitstroom van $162,3 miljoen.

Ook de ethereum-ETF’s zagen weer een flinke uitstroom, namelijk van $47,4 miljoen. Dat is de grootste in meer dan een maand. Het fonds van Grayscale was verantwoordelijk voor de gehele uitstroom.

Bitcoin hashrate bereikt nieuwe all-time high

Ondanks de koersproblemen, heeft het Bitcoin-netwerk een nieuw record bereikt qua hashrate, of rekenkracht.

Volgens data van Ycharts heeft bitcoin op 2 september een hashrate van 742,76 EH/s aangetikt, een nieuwe all-time high.

De groeiende concurrentie maakt het netwerk sterker, maar zorgt er ook voor dat de druk op miners wordt verhoogd. Een hoge hashrate zorgt namelijk ook voor een stijging in de moeilijkheidsgraad waardoor mining duurder wordt.

Bitcoin kan juist 20% dalen door aanstaande renteverlaging, zeggen analisten

Momenteel kijkt de markt met smart uit naar de verwachte renteverlaging die waarschijnlijk aangekondigd wordt op 18 september na de FOMC-meeting. Niet iedereen verwacht echter dat de renteverlaging direct positief zal uitpakken voor bitcoin.

Analisten van Bitfinex melden dat zij zelfs een koersdaling van 20% verwachten. Ze noemen het onzekere tijden en melden dat september historisch geen goede maand is voor bitcoin.

“Als we een voorspelling zouden moeten doen, zouden we waarschuwen voor een daling van 15 tot 20 procent wanneer de rentes deze maand worden verlaagd.

We verwachten dat BTC daarbij een bodemprijs van 40.000 tot 50.000 dollar zal bereiken,” aldus Bitfinex-analisten in een rapport op 2 september.”

Maar waar blijft die bitcoin bullmarkt nou?

In nieuwe onze gratis podcast op Spotify bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt?

Polygon begint vandaag met tokenmigratie van MATIC naar POL

Polygon, het grootste layer-2 netwerk op Ethereum, begint vandaag met zijn langverwachte tokenmigratie.

Alle MATIC tokens worden omgezet in POL tokens. Dit is onderdeel van de Polygon 2.0 routekaart.

Trump-familie Twitteraccounts gehackt om nep-cryptoproject te promoten

Ten minste twee Twitteraccounts van familieleden van Donald Trump zijn gehackt. De Twitteraccounts van Lara en Tiffany Trump toonden advertenties voor een nep-cryptoproject.

 

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie