Kevin Schijven Kevin Schijven
4 min. leestijd

Crypto Ontbijt: Markt aarzelt, ETF’s bloeden & Ripple-zaak krijgt staartje

ZKB lanceert BTC-handel, AI-scams nemen toe & 74% Bitcoin hodl-record

XRP-XRP Ethereum-ETH Bitcoin-BTC more-coins-icon
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Markt aarzelt, ETF's bloeden & Ripple-zaak krijgt staartje

Foto: katjen/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de cryptowereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen over deze thema’s.

Bitcoin, ethereum & solana stijgen heel voorzichtig

We zagen de cryptomarkt gisteren een poging maken om te herstellen. Inmiddels zijn echter de meeste munten weer terug waar ze 24 uur geleden waren.

Bitcoin (BTC) schoot gisteren naar $58.500, maar het lukte niet om hier doorheen te breken. Afgelopen nacht begon bitcoin weer te dalen en kwam vanochtend op $56.550 uit.

Op het moment van schrijven herstelt bitcoin iets en komt op $56.885 uit. Bitcoin staat daarmee 0,9% in het groen vandaag. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Ethereum (ETH) volgt weer bitcoin. De ETH koers piekte gisteren op $2.500 en is inmiddels terug op $2.400. Ook ETH staat 0,9% in het groen.

Solana (SOL) houdt vanochtend iets sterker stand waardoor de koers alsnog 2,6% in het groen staat. SOL komt momenteel op $132,15 uit.

In de top 100 hebben we nog een handjevol sterke stijgers. Dogwifhat (WIF) en helium (HNT) stijgen met ruim 6%, en injective (INJ) en starknet (STRK) ruim 8%.

Sentiment op cryptomarkt blijft laag

De markt blijft vooralsnog duidelijk terughoudend. De Fear & Greed Index stijgt ietsjes, maar ligt met ‘29’ alsnog laag. Het is een teken van het angstige sentiment op de markt.

Bitcoin- & ethereum-ETF’s blijven bloeden

De bitcoin-ETF’s blijven ondertussen bloeden. De beursfondsen zagen gisteren een netto-uitstroom van $37,2 miljoen. Desondanks is dat een stuk lager dan de uitstroom van $287,8 op de dag daarvoor.

De ethereum-ETF’s zagen gisteren opvallend een bijna evengrote uitstroom. Deze kwam namelijk op $37,5 miljoen uit.

Record van 74% bitcoin wordt nu langdurig vastgehouden

Toch is er ook positiever nieuws. Bijna driekwart van alle bitcoin wordt als illiquide beschouwd. Volgens data van ETC Group en Glassnode wordt mogelijk 14,61 miljoen BTC, ter waarde van $826 miljard, voor de lange termijn vastgehouden. Dat is 74% van het totale circulerende BTC aanbod.

Dat wordt als zeer bullish gezien op de lange termijn voor bitcoin, aangezien deze munten waarschijnlijk niet snel verkocht worden.

Maar waar blijft die bitcoin bullmarkt nou?

In nieuwe onze podcast op Spotify of op Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt?

Gratis luisteren

Ripple vraagt om uitstel van betaling, hoger beroep verwacht

Ripple (XRP) heeft gevraagd om uitstel van betaling van de $125 miljoen boete opgelegd door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Ripple stelt voor 111% ($139 miljoen) op een bankrekening te zetten tot 30 dagen na een mogelijke beroepstermijn of uitspraak in hoger beroep.

Dit lijkt voor te sorteren op een mogelijk beroep, ondanks dat Ripple de uitspraak van 7 augustus eerder als overwinning bestempelden.

De rechter moet het verzoek nog goedkeuren. Een beroep zou betekenen dat de zaak, die in december 2020 begon, nog niet is afgerond.

Grote Zwitserse bank lanceert handel voor bitcoin en ethereum

Nog een grote bank omarmt crypto. Zurich Cantonal Bank (ZKB), een van de grootste banken van Zwitserland, heeft handel en bewaarservices gelanceerd voor bitcoin en ethereum.

Klanten kunnen 24/7 handelen via de online en mobiele bankplatforms van ZKB. De bank neemt de verantwoordelijkheid op zich om de privésleutels veilig te bewaren, waardoor klanten geen eigen wallet nodig hebben. Deze dienst is beschikbaar voor zowel particulieren als andere banken.

Cryptoscams met AI-deepfakes nemen snel toe

Ondertussen neemt crypto-oplichting met het gebruik van AI-gestuurde ‘deepfakes’ sterk toe, meldt Gen Digital.

Een groep genaamd “CryptoCore” gebruikt AI om nep-investeringen te promoten, waarbij ze video’s van bekende figuren zoals Elon Musk en Vitalik Buterin manipuleren. Ze verspreiden deze via sociale media en gehackte accounts.

Gen Digital waarschuwt dat oplichters inspelen op actuele onderwerpen zoals verkiezingen en financiële zekerheid. In het laatste kwartaal is naar schatting $5 miljoen verloren aan deze aanvallen, waaronder $1,4 miljoen tijdens een SpaceX-test in juni via 50 gehackte YouTube-accounts.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie