Kevin Schijven Kevin Schijven
3 min. leestijd

Crypto Ontbijt: Lancering Ethereum ETF’s & nieuwe Mt. Gox Bitcoin verkoop

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Lancering Ethereum ETF’s & nieuwe Mt. Gox Bitcoin verkoop

Foto: orhan akkurt/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de cryptowereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen over deze thema’s.

Enorme hoeveelheden ethereum ingekocht, ‘bodem nadert’
Enorme hoeveelheden ethereum ingekocht, 'bodem nadert'

Bitcoin en altcoins kleuren rood op belangrijke dag

De cryptomarkt gaat een spannende dag tegemoet. Echter kleuren de koersen voornamelijk rood. Bitcoin (BTC) zakt met 1,1% naar $66.485.

Ethereum (ETH) houdt iets sterker stand, maar daalt alsnog met 0,6% naar $3.447. Ripple (XRP) is de grootste munt die vandaag nog net in het groen staat. XRP stijgt met 0,7% naar $0,599.

Vooral memecoins als bonk (BONK), floki (FLOKI) en popcat (POPCAT) vangen klappen. Ze dalen allemaal meer dan 7%. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Advertisement

Ethereum-ETF’s maken vandaag hun langverwachte debuut

Vandaag staat de cryptomarkt voornamelijk in het teken van de ethereum-ETF’s. De langverwachte beursfondsen zullen vandaag eindelijk lanceren in de VS.

De lancering werd van het weekend eigenlijk al bevestigd door de Chicago Board Options Exchange (CBOE), maar inmiddels heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haar definitieve goedkeuring gegeven.

De verwachtingen omtrent de ETF’s zijn zeer hoog. Er wordt gespeculeerd dat de fondsen miljarden kunnen aantrekken in de komende maanden.

Dat hoeft echter niet gelijk te gebeuren, de bitcoin-ETF’s moesten immers ook even op gang komen. Ook hoeft de ethereum koers niet direct positief te reageren. Zo zagen we de BTC koers ook eerst een dip maken voordat deze steeg naar een nieuwe all-time high.

Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek

BlackRock’s bitcoin-ETF ziet grootste instroom sinds maart

Ondertussen hebben de bitcoin-ETF’s opmerkelijk hun beste dag in maanden beleefd. Dat werd vooral aangedreven door de ETF van BlackRock.

De bitcoin-ETF van BlackRock zag gisteren namelijk een netto-instroom van $526,7 miljoen van de totale $533,6 miljoen. Het is de beste dag voor de bitcoin-ETF van BlackRock sinds maart, toen bitcoin zijn all-time high vestigde.

Bitcoin en ethereum fondsen halen $1,35 miljard op

Alle bitcoin investeringsproducten presteren sterk de laatste weken. CoinShares rapporteert dat bitcoin- en crypto-fondsen afgelopen week maar liefst $1,35 miljard ophaalden.

Dat brengt het totaal in de afgelopen drie weken op zelfs $3,2 miljard uit. Ook passeerde ethereum solana weer als de altcoin met de grootste instroom dit jaar.

Mt. Gox Bitcoin bewegen weer

Toch is er ook nog wat zorgwekkender nieuws. De bitcoins van de failliete beurs Mt. Gox zijn weer in beweging.

Vanochtend vroeg is ongeveer $2,82 miljard aan bitcoin verplaatst, toont data van Arkham Intelligence. Gisteren stortte een wallet van Mt. Gox ook al een klein bedrag naar Bitstamp.

Het ziet er naar uit dat de beurs de volgende ronde van terugbetalingen aan het voorbereiden is. Ongeveer $9 miljard aan bitcoin wordt terugbetaald en er is veel angst in de markt dat deze verkocht worden en de koers drukken.

Amerikaanse overheid dumpt ook bitcoin

Opvallend is dat ook de Amerikaanse overheid bitcoin aan het verplaatsen is. Het gaat dan om zo’n $4 miljoen die naar Coinbase is gestuurd.

Deze bitcoins waren nooit in beslag genomen door de Amerikaanse autoriteiten, die ze nu naar alle waarschijnlijkheid gaat verkopen. Doordat het zo’n klein bedrag is, zal het waarschijnlijk weinig verkoopdruk veroorzaken.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie