Timo Bult Timo Bult
3 min. leestijd

Crypto Ontbijt: Groene dag voor bitcoin, Trump crasht koers

Bitcoin ETF’s zien opnieuw instroom terwijl BTC koers verder herstelt

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Groene dag voor bitcoin, Trump crasht koers

Foto: Zack Frank/Shutterstock

Terwijl bitcoin (BTC) en de cryptomarkt geweldige stijgingen laten zien, was er ook weer genoeg interessant nieuws de afgelopen nacht. In het Crypto Ontbijt van vandaag, vrijdag 9 augustus, zetten we de belangrijkste nieuwtjes voor je op een rij.

Bitcoin whale koopt 1.000 BTC tegen opvallende ‘korting’
Bitcoin whale koopt 1.000 BTC tegen opvallende 'korting’

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) ETF resultaten

Met als eerst een blik op de resultaten van de Amerikaanse exchange traded funds (ETF’s). Het zijn volatiele tijden als het om de koersen gaat, en dus is het interessant om te zien hoe het grote, institutionele geld hiermee omgaat. Trekken zij massaal hun kapitaal terug, of kopen ze juist bij? De onderstaande data betreft de in- en uitstromen bij de bitcoin en ethereum ETF’s van gisteren, 8 augustus.

ETF’s Netto in- of uitstroom op 8 augustus
Bitcoin (BTC) +$192,5 miljoen
Ethereum (ETH) -$2,87 miljoen

De bitcoin beursfondsen zagen dus opnieuw een instroom, dit keer van 192,5 miljoen dollar. Dat is de tweede dag op rij nadat we eerder deze week nog uitstromen zagen gedurende de daling van de bitcoin koers. Op de onderstaande grafiek een terugblik op alle kapitaalstromen in de afgelopen periode.

De in- en uitstromen bij de bitcoin ETF's. Bron: SoSoValue.
De in- en uitstromen bij de bitcoin ETF’s (bitcoin prijs = oranje, totaal vermogen alle ETF’s = wit). Bron: SoSoValue.
Advertentie

Zoon Donald Trump veroorzaakt grote crash memecrypto

Er zijn tegenwoordig voor bijna alle meme’s eigen cryptocurrencies. Ook Donald Trump, voormalig Amerikaans president en een levende meme te noemen, heeft meerdere cryptocurrencies die naar hem vernoemd zijn. Maar een officiële eigen token heeft hij nog altijd niet gelanceerd. Maar even leek dat te gebeuren.

De crypto “Restore the Republic (RTR)” werd deze week gelanceerd, kort nadat de zoon van Trump, Eric Trump, in een post op socialmediaplatform X aangaf “verliefd” te zijn geworden op crypto. Daarnaast kondigde hij aan dat hij een grote aankondiging zal doen omtrent crypto deze week.

Veel investeerders dachten dat RTR hier iets mee te maken had, maar nee. Trump waarschuwde zijn volgers ervoor dat RTR zeker geen officieel project van de Trump-familie is: “Pas op voor neppe tokens! Het enige officiële Trump-project is NIET aangekondigd!” Het gevolg: RTR zakte volledig in elkaar met een daling van 95 procent.

De situatie kan als goed voorbeeld dienen om niet zomaar in een crypto te investeren. Doe altijd eigen onderzoek naar onder andere het team dat erachter zit.

Tijd om op te letten! Bitcoin kan verder crashen, dit is mijn target
Tijd om op te letten! Bitcoin kan verder crashen, dit is mijn target

Grote cryptonamen ontmoeten officials van het Witte Huis

En we blijven in de Verenigde Staten. Want met de presidentsverkiezingen die eraan zitten te komen houdt de industrie zijn adem in. Trump is een bekende cryptofan en velen hopen dan ook dat hij het Witte Huis weer zal betreden. Maar achter de schermen zijn er ook veel bewegingen om ook Kamala Harris, de Democratische kandidaat, een positievere houding ten opzichte van crypto aan te laten nemen.

Een aantal grote namen uit de crypto-industrie, zoals Brad Garlinghouse van Ripple en Jeremy Allaire van Circle, ontmoetten virtueel met topambtenaren van het Witte Huis. De bijeenkomst werd georganiseerd door congreslid Ro Khanna.

Belangrijke overheidsfunctionarissen zoals Wally Adeyemo en Lael Brainard waren aanwezig. Dit werd gezien als een significante stap voorwaarts in de dialoog tussen de industrie en de overheid. Zij zijn namelijk daadwerkelijk onderdeel van de huidige Biden administratie.

Er werden verschillende onderwerpen besproken, waaronder regelgeving, economische impact en gebruik van crypto. Paul Grewal van cryptobeurs Coinbase riep het Witte Huis op om wetgeving te steunen voor de regulering van de crypto-industrie.

Volgende week organiseert Crypto4Harris een bijeenkomst waar industrie-leiders zullen spreken. Dit initiatief heeft als doel Kamala Harris te steunen en tegelijkertijd te pleiten voor een genuanceerd beleid dat Amerika als leider in digitale activa positioneert.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie