Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Crypto Ontbijt: BTC populair bij adviseurs & IMF komt met radicaal plan

Het IMF heeft een bizar plan & bitcoin is populair bij adviseurs

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF-instroom zet door, maar op een zeer laag pitje

Foto: Alf Ribeiro/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

IMF komt met controversieel crypto-plan

Dat crypto-mining veel energie kost is voor veel overheden en instanties wereldwijd een doorn in het oog. Het IMF stelt daarom nu zelfs voor om een heffing van maar liefst $0,047 per kilowattuur in te voeren op energieverbruik door cryptomining, wat jaarlijks $5,2 miljard zou opleveren en de wereldwijde emissies met ongeveer 100 miljoen ton zou verminderen. Dit plan roept echter vragen op omdat miners waarschijnlijk hun operaties zullen verplaatsen naar landen met goedkopere energie.

Het IMF benadrukt dat zonder wereldwijde coördinatie het moeilijk zal zijn om effectieve milieuregulering te implementeren. Bovendien zou de belasting kleine miners zwaar treffen, wat kan leiden tot consolidatie in de sector. Hoewel het voorstel innovatie in energie-efficiëntie kan stimuleren, is het maar de vraag of een dergelijk belastingplan goed is voor de crypto-industrie.

BTC steeds vaker geadviseerd

In het tweede kwartaal van 2024 hebben beleggingsadviseurs hun belangen in spot Bitcoin ETF’s vergroot, volgens Coinbase. Het aandeel van institutionele beleggers in deze ETF’s, die worden gekwalificeerd als “investment advisors,” steeg met 3% en vertegenwoordigt nu 9% van de totale institutionele beleggingen in BTC spot ETF’s.

Coinbase verwacht dat dit aandeel verder zal toenemen naarmate meer adviseurs hun due diligence op deze fondsen voltooien. Ondanks deze groei waarschuwt Coinbase dat “grote instromen” mogelijk vertraagd worden door de trage zomerperiode in de Verenigde Staten. Ondertussen ziet Coinbase wel dat de posities van hedgefondsen juist afneemt.

Bitcoin koers kan alle kanten op

Volgens een crypto-analist vertoont de prijsgrafiek van Bitcoin momenteel patronen die lijken op die in eerdere Amerikaanse verkiezingsjaren. Matthew Hyland, de analist, merkt op dat de recente consolidatie en daling van Bitcoin, waarbij de prijs begin augustus onder $50.000 zakte, vergelijkbaar is met wat er gebeurde in de jaren 2012, 2016 en 2020 voorafgaand aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Hyland verwacht dat Bitcoin nog een tijdje in zijn huidige prijsklasse zal blijven, met een mogelijke uitbraak in oktober of november. Sommige handelaren voorspellen echter een verdere daling, mogelijk richting het bereik van $40.000, voordat een volgende bullrun begint. Er wordt daarom aangeraden om te wachten op een betere instapprijs in het lage $40.000-bereik.

Nederlands nieuwste cryptobeurs geeft ALLE Nederlanders €50 bitcoin gratis én een F1-pet

De cryptobeurs is inmiddels alweer 2 maanden actief in Nederland; en nu is het tijd om alle Nederlanders te verwelkomen. Probeer de ongekend lage tarieven van OKX, krijg €50,- gratis crypto cadeau, ontvang tot 18 augustus een gratis F1 pet én maak ook nog eens kans op VIP tickets voor de Grand Prix in Zandvoort.

Meld je vandaag aan bij OKX via de knop hieronder en ontvang tot €50,- aan bitcoin gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van de ongekend lage tarieven bij deze wereldwijde crypto-grootmacht.

Bekijken & gratis bitcoin pakken

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Advertentie