Kevin Schijven Kevin Schijven
3 min. leestijd

Crypto Ontbijt: Bitcoin zakt voor banendata, FTX-token explodeert op geruchten

Crypto-marktsentiment blijft positief, maar is het te positief?

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Bitcoin zakt voor banendata, FTX-token explodeert op geruchten

Foto: Sergei Elagin/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de cryptowereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen over deze thema’s.

Man verdiende €371.000 na investering in viraal ‘crypto nijlpaard’
Man verdiende €371.000 na investering in viraal ‘crypto nijlpaard’

Bitcoin daalt in aanloop naar spannende arbeidsmarktcijfers

Bitcoin (BTC) begint de week direct met een dip. De koers werd gisteravond op de $66.000 afgewezen en kelderde vervolgens naar de $64.500 waar bitcoin vooralsnog steun vindt. Daarmee staat BTC vandaag 1,7% in het rood.

We krijgen deze week nieuwe arbeidsmarktcijfers binnen uit de VS die de afgelopen twee maanden voor flinke crashes zorgden.

Ethereum (ETH) houdt opvallend sterker stand en daalt met slechts 0,8% naar $2.633. Ripple (XRP) stijgt zelfs met 3% naar $0,645. Memecoins dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB), die vorige week hard stegen, dalen echter met 3,4% en 4,6% respectievelijk.

Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Advertentie

Crypto-marktsentiment maakt ook klein dipje

Het marktsentiment neemt volgens de Fear & Greed Index ook een klein stapje terug. De index daalt van ‘63’ naar ‘61’ en zit daarmee nog in ‘hebzucht’.

Deze indicator was afgelopen week snel gestegen. Onderzoeksbureau Santiment geeft echter een waarschuwing dat het snel stijgende sentiment de markt de tegengestelde richting kan opsturen.

“Als je wacht op een nieuw hoogterecord voor Bitcoin, moet je misschien wachten tot de menigte hun verwachtingen wat tempert. Er zijn momenteel 1,8 positieve berichten over BTC voor elk negatief bericht. Historisch gezien bewegen markten zich altijd in de tegenovergestelde richting van de verwachtingen van de menigte.”

Trump lanceert ‘shitcoin’, supporters verontwaardigd over project
Trump lanceert 'shitcoin', supporters verontwaardigd over project

Beste week voor ETF’s sinds juli

De bitcoin-ETF’s hebben een opvallend sterke week achter de rug. De beursfondsen haalden afgelopen week meer dan $1,1 miljard binnen. Dat is de hoogste netto-instroom sinds medio juli.

Ook de ethereum-ETF’s deden het afgelopen week goed. Opvallend is dat de het ethereum-fonds van BlackRock inmiddels de $1 miljard is gepasseerd.

Waarom stijgt FTT van FTX zo hard vandaag?

Het meest opvallende crypto nieuws van de dag is waarschijnlijk de enorme stijging van FTT, de FTX token. FTX, de cryptobeurs die in 2022 instortte, zou vandaag beginnen met het terugbetalen van schuldeisers.

Althans, dat zijn de geruchten. Er zijn echter helemaal geen plannen om de terugbetalingen vandaag te laten beginnen. Het plan moet eerst nog goedgekeurd worden door een rechtbank.

Waarom deze geruchten dan leiden tot een enorme koersstijging van FTT, blijft echter een raadsel. FTT staat vanochtend bijna 40% in het groen.

Een van de FTX schuldeisers waarschuwde onlangs er echter voor dat slachtoffers mogelijk slechts 10-20% van hun crypto terug zullen ontvangen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Advertentie