Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Crypto Ontbijt: Bitcoin whales kopen massaal in & ETH ETF’s komen eraan

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF-instroom zet door, maar op een zeer laag pitje

Foto: Alf Ribeiro/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden. Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Ethereum-ETF’s zien omkeer en trekken eindelijk weer geld aan
Ethereum-ETF's zien omkeer en trekken eindelijk weer geld aan

Bitcoin whales slaan op grote schaal in

Whales, oftewel grote investeerders, zijn de afgelopen tijd massaal bitcoin (BTC) aan het kopen, waardoor het aantal adressen met minstens 1.000 BTC een tweejarig hoogtepunt heeft bereikt. Dit wijst op vertrouwen in de langetermijnvooruitzichten van bitcoin, vooral onder instellingen en vermogende investeerders. Spot Bitcoin ETF-uitgevers, zoals BlackRock, blijven ondanks prijsdalingen meer vitcoins aankopen, wat hun beheerde BTC-waarde boven de $20 miljard brengt.

Tegelijkertijd blijft de vraag van particuliere investeerders opvallend laag, het laagste niveau in drie jaar. Dit gebrek aan retailvraag, ondanks politieke steun voor crypto van Donald Trump, kan zorgen baren, maar het kan ook betekenen dat de markt nu vooral door institutionele investeerders wordt gedomineerd.

Advertisement

Ethereum ETF’s kunnen verrassende effecten hebben

Volgens analist en oprichter van Into The Cryptoverse, Benjamin Cowen, kan de prijs van ethereum (ETH) in eerste instantie dalen nadat de initiële hype rond spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) afneemt, als de huidige toename van de voorraad doorzet. Sinds de overstap naar het proof-of-stake model in september 2022, daalde de voorraad van ETH aanvankelijk, maar is sinds april weer met ongeveer 150.000 ETH toegenomen.

Als deze trend aanhoudt, kan de voorraad tegen december weer terugkeren naar het niveau van vóór de grote Merge-update. Cowen voorspelt dat de prijs van ETH binnen 3-6 maanden kan dalen, ondanks de verwachting dat de prijs over 1,5 jaar hoger zal zijn dan nu. Onchain analist Leon Waidmann wees ook op een “aanbodcrisis” met een groot deel van ETH vastgezet in smart contracts. Vijf spot Ethereum ETF’s, waaronder die van 21Shares, Fidelity, en VanEck, starten op 23 juli met handelen.

Enorme hoeveelheden ethereum ingekocht, ‘bodem nadert’
Enorme hoeveelheden ethereum ingekocht, 'bodem nadert'

Bitcoin als strategische reserve?

Vermogensbeheerder BlockTower Capital’s CIO Ari Paul ziet het als onwaarschijnlijk dat de Verenigde Staten binnen vier jaar een strategische reserve van bitcoin zullen aanleggen. In een post op X verklaarde Paul dat hij “10 tegen 1” zou inzetten tegen de mogelijkheid dat de VS Bitcoin als strategische reserve zullen toevoegen. Hij acht de kans dus buitengewoon klein.

Hij suggereerde echter dat het mogelijk is dat Trump zo’n plan zou aankondigen, wat zeer gunstig zou zijn voor de middellange termijn prijs van bitcoin. Ondanks speculaties op sociale media over een mogelijke aankondiging van Trump tijdens de Bitcoin 2024 conferentie in Nashville, blijft Paul sceptisch over de realisatie van een dergelijke reserve.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie