Kevin Schijven Kevin Schijven
3 min. leestijd

Crypto Ontbijt: Bitcoin stijgt hard na aanslag, ethereum-ETF’s deze week?

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aantal bitcoin- en cryptomiljonairs verdubbelt in één jaar

Foto: XanderSt/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de cryptowereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen over deze thema’s.

Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?

Bitcoin en altcoins herstellen sterk van crash

Bitcoin (BTC) komt opvallend sterk het weekend uit. De koers mislukte vorige week meerdere malen om omhoog uit te breken na de flinke crash de week daarvoor.

Het lijkt erop dat de markt weer wat momentum heeft teruggekregen na de mislukte moordaanslag op Trump. Bitcoin kon eindelijk de $60.000 breken en komt inmiddels zeer dicht in de buurt van de $63.000.

Met een prijs van $62.915 staat bitcoin vandaag 4,8% in de plus en zelfs ruim 13% in de plus ten opzichte van vorige week.

Ook veel altcoins staan vandaag zo’n 5% in de plus en in sommige gevallen, zoals solana (SOL),  al ruim 15%, zo niet 25%, zoals ripple (XRP), in de plus ten opzichte van een week geleden. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Advertisement

Bitcoin Fear & Greed Index schiet omhoog

Het marktsentiment is snel aan het verbeteren. Kort voor het weekend zakte de bekende Bitcoin Fear & Greed Index nog naar het laagste punt sinds januari 2023: ‘extreme angst’ (25).

Afgelopen nacht is de index helemaal naar ‘neutraal’ (52) teruggeschoten.

Gaat de solana koers in september harder zakken dan bitcoin?
Gaat de solana koers in september harder zakken dan bitcoin?

ETF-beleggers kochten de dip

ETF-beleggers maakten afgelopen week sterk gebruik van de koersdaling. Op vrijdag werd nog de hoogste netto-instroom in tijden gemeten van maar liefst $310 miljoen.

In totaal kwam de ETF instroom afgelopen week op ruim $1 miljard uit.

Bitcoin whales kochten $4,3 miljard aan BTC tijdens crash

Ook bitcoin whales, de allergrootste beleggers, sloegen tijdens de crash in. Zij kochten maar liefst 71.000 BTC ter waarde van meer dan $4 miljard afgelopen week.

De bitcoin-whales accumuleren zelfs BTC op het snelste tempo sinds april 2023, meldt CryptoQuant data. Ze hebben in de afgelopen 30 dagen maar liefst 85.000 BTC gekocht.

Bitcoin whale met miljoenen ontwaakt na bijna 12 jaar

Ondertussen verschijnen er berichten over dat oude bitcoin whales ontwaken. Volgens een bericht van Whale Alert is een adres met meer dan 1.000 BTC weer actief na 12 jaar. Destijds waren de BTC minder dan $12.000 waard. Vandaag de dag is dat meer dan $60 miljoen.

Ethereum-ETF lancering  deze week?

Nog even terug naar de ETF’s: de markt speculeert dat mogelijk deze week eindelijk de lancering van de langverwachte ethereum (ETH) spot-ETF’s volgt in de VS.

Eric Balchunas, ETF-expert van Bloomberg, gokte eerder al op 18 juli als mogelijk lanceerdatum. Ook Nate Geraci, president van de ETF Store, gokt deze week op een lancering. Volgens hem zijn de aanvragers er klaar voor.

Trump zal Bitcoin conferentie bezoeken ondanks moordaanslag

Tot slot komen we nog even terug bij Trump. Ondanks de mislukte moordaanslag, gaat het naar verluidt goed met de oud-president.

Volgens David Bailey, een van de organisatoren van de Bitcoin conferentie in Nashville, zal Trump gewoon aanwezig zijn en een speech geven.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie