Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF’s herstellen, de BTC halving & meer

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin halving kan het BTC netwerk op een positieve manier veranderen

Foto: André François McKenzie/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Warren Buffet’s bedrijf is bijna net zoveel waard als Bitcoin
Warren Buffet's bedrijf is bijna net zoveel waard als Bitcoin

Bitcoin ETF’s trekken weer geld aan

Een tijdje zagen we eigenlijk alleen maar geld uit de spot ETF’s van bitcoin (BTC) stromen. Door de invloed van de ETF’s op de koers van de koning der cryptocurrencies, zorgde dit ook voor neerwaartse prijsdruk. Gelukkig is er op dit moment weer een kanteling in de instroom richting de ETF’s zichtbaar.

Al zeker 4 dagen achter elkaar was er sprake van een netto-instroom. Investeerders zetten dus weer in op BTC via de Amerikaanse beurs, en dat kan ervoor zorgen dat ook de bitcoin koers weer in een opwaartse trend terecht gaat komen. In de aanloop naar de halving kan dit mogelijk zelfs voor nieuwe prijsrecords gaan zorgen.

Advertisement

Bitcoin gaat naar meer naar de $50.000

Tegelijkertijd zorgt dit hernieuwde positieve sentiment ervoor dat sommige analisten geloven dat een nieuwe all-time high een kwestie van tijd is. Volgens een bepaalde bekende crypto-analist is het zelfs behoorlijk onwaarschijnlijk dat de koers nog terug zal zakken tot rond de $50.000.

Voor BTC hodlers zal dat als goed nieuws in de oren klinken, maar voor mensen die nog van plan waren bij te kopen tijdens een eventuele ‘dip’ is dit mogelijk minder goed nieuws. Wellicht dat een forse dip niet meer gaat komen voordat de bitcoin koers verder omhoog klimt naar niet eerder getoonde hoogtes.

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie

Bitcoin halving komt eraan

Tegelijkertijd staat deze maand ook de langverwachte Bitcoin halving op de agenda. Dit extreem belangrijke evenement is momenteel nog zo’n twee weken van ons verwijderd. Tijdens de BTC halving zal de beloning voor miners halveren van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Dat betekent in het kort dus dat er minder nieuwe bitcoins gemaakt gaan worden.

Dit is voor miners daarom ook een buitengewoon belangrijk moment. Het gaat voor hen moeilijker worden om winstgevend te blijven en daarom is nu al zichtbaar dat verschillende mining bedrijven hard met elkaar de strijd aan gaan. Het wordt een spannende maand voor miners.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie