Foto: Jean-Marc RICHARD/Shutterstock
Terwijl de bitcoin (BTC) koers op dit moment de weerstand bij 57.500 dollar probeert te breken, is er een hoop interessant crypto nieuws te lezen. In het Crypto Ontbijt van vandaag, donderdag 8 augustus, zetten we de belangrijkste nieuwtjes voor je op een rij. Te beginnen met groot nieuws over Ripple (XRP)!
Ripple (XRP) koers stijgt nu rechtszaak einde nadert
De XRP koers is vandaag met maar liefst 18 procent gestegen naar 0,61 dollar. De grote stijging volgt na nieuws over de langlopende rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC). De rechter heeft Ripple een boete van 125 miljoen dollar opgelegd voor het overtreden van effectenwetten bij de verkoop van XRP aan institutionele beleggers.
De uitspraak lijkt een middenweg tussen de eisen van beide partijen. De SEC vroeg om een boete van 2 miljard dollar, terwijl Ripple pleitte voor maximaal 10 miljoen dollar. Naast de boete kreeg Ripple een permanent verbod op toekomstige overtredingen van de effectenwetgeving.
Deze uitspraak markeert mogelijk de laatste fase van de jarenlange juridische strijd tussen Ripple en de SEC. De markt lijkt de uitkomst positief te ontvangen, gezien de sterke stijging van de XRP koers na het bekendmaken van het nieuws. Lees hier meer over het nieuws.
Vandaag markeert een grote stap in Bitcoin adoptie door Morgan Stanley
Dan groot nieuws voor bitcoin. Morgan Stanley mag vanaf vandaag twee Bitcoin ETF’s adviseren aan klanten. Het gaat om de IBIT en FBTC beursfondsen. Dit is een mijlpaal voor de acceptatie van bitcoin door grote financiële instellingen.
Morgan Stanley beheert namelijk in totaal 2 biljoen dollar aan klanttegoeden. Er gelden wel strenge voorwaarden. De ETF’s mogen niet aan pensioenrekeningen worden geadviseerd. Alleen ‘agressieve risico’ rekeningen komen in aanmerking. Klanten moeten daarnaast minstens 1,5 miljoen dollar aan vermogen hebben.
Bitcoin nadert ‘death cross’, maar is het echt zo erg?
De bitcoin koers staat op het punt een ‘death cross‘ te vormen op de dagelijkse grafiek. Dit gebeurt wanneer de 50-dagen moving average (MA) de 200-dagem MA van boven naar onder kruist. De term klinkt alarmerend, maar historische data vertelt een ander verhaal.
Sinds 2015 heeft Bitcoin slechts acht keer eerder een death cross gevormd. De gevolgen waren vaak minder ernstig dan de naam doet vermoeden. In 62 procent van de gevallen stond Bitcoin 60 dagen na de ‘death cross’ in de plus.
De mediane opbrengst 60 dagen na een death cross was zelfs +18 procent. Deze gegevens suggereren dat de ‘death cross’ niet noodzakelijk een bearish signaal is.