Tim Kamp Tim Kamp
2 min. leestijd

Crypto-hacker steelt $2 miljoen, krijgt vervolgens baan aangeboden

Van vijand naar vriend? Bedrock wil hacker inhuren na mega cryptohack

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
FBI-Warnung: Nordkoreanische Hacker zielen auf Bitcoin Spot-ETFs in den USA

Foto:

Bedrock, een platform dat zich bezighoudt met crypto liquid restaking (het hergebruiken van gestakte tokens voor extra opbrengsten), is slachtoffer geworden van een aanval op hun smart contracts.

Hierbij heeft een hacker een bedrag van $2 miljoen gestolen. In plaats van de hacker enkel te veroordelen, heeft Bedrock hem echter een baan aangeboden om hun beveiliging te verbeteren.

Crypto Radar: bitcoin rust uit, ethereum en altcoins trappen door
Crypto Radar: bitcoin rust uit, ethereum en altcoins trappen door

Genegeerde beveiligingswaarschuwing resulteert in miljoenenverlies

Afgelopen donderdag, op 26 september, kwam het bedrijf beveiligingsbedrijf Debaub erachter dat Bedrock ten prooi was gevallen aan een hack. Deze grootschalige hackaanval leverde de cryptocrimineel maar liefst $2 miljoen op.

Een smart contract werd als zeer kwetsbaar ondervonden door Debaub. In meerdere uniBTC-kluizen zaten er lekken in de technologie achter de veiligheid. Opvallend is dat het beveiligingsbedrijf direct aanklopte bij Bedrock met het verhaal dat er een lek was.

Gek genoeg deed het cryptoprotocol Bedrock hier niets mee. Het lek werd simpel gezegd niet op tijd gedicht. Debaub reageerde hier geschokt op:

“Helaas, hoewel we het probleem in het smart contract enkele uren eerder ontdekten, was de kwetsbaarheid tegen de tijd dat het team reageerde al uitgebuit.”

Dat het bedrijf uiteindelijk $2 miljoen verloor, is eigenlijk nog lang niet zo erg. Naar verluidt had de hacker namelijk tegen de $75 miljoen kunnen stelen van het stakingsprotocol.

Advertentie

Bijzondere oproep: “hacker, wil je ons helpen?”

Een dag na de hack, op 27 september, erkende Bedrock de hack en kwamen zij met het nieuws dat er een terugbetalingsplan in ontwikkeling is. De verliezen van de getroffen beleggers die eigenaar waren van de uniBTC-kluizen moeten immers terugbetaald worden.

Bedrock werkt nu samen met auditteams en white hats om de verloren fondsen terug te krijgen, zo stelt het bedrijf. Deze termen staan voor beveiligingsexperts en ethische hackers die helpen om aan de beveiliging van het protocol te sleutelen.

Voor dit proces is ook de hacker zelf gevraagd om te helpen. Bedrock deed via het blockchainplatform Etherscan de volgende opvallende oproep:

“We willen graag met je communiceren en je uitnodigen om een white hat te worden voor het recente incident. Zou je geïnteresseerd zijn om met ons samen te werken en het protocol veiliger te maken?”

Hiervoor zou de oorspronkelijke hacker een beloning krijgen ter waarde van, ironisch genoeg, $2 miljoen. Bijgevoegd bij de oproep van Bedrock is een emailadres van het bedrijf. Een reactie blijft nog uit, blijkt uit het recente cryptonieuws.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Crypto Radar: bitcoin koers breekt $65.000, dit kan er nu gebeuren
Crypto Radar: bitcoin koers breekt $65.000, dit kan er nu gebeuren
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Bitcoin op scherp: inflatiemeter kan vandaag bullmarkt maken of breken
Bitcoin op scherp: inflatiemeter kan vandaag bullmarkt maken of breken
Advertentie