Erik Juffermans Erik Juffermans
2 min. leestijd

Crypto-expert: Kamala Harris kan crypto-revolutie ontketenen

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
kamala-harris-crypto-amerika-biden-trump

Foto: Shutterstock/DT phots1

Joe Biden heeft zich teruggetrokken en vice-president Kamala Harris wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Democratische kandidaat. De Democratische Partij heeft hiermee een unieke mogelijkheid om hun anti-crypto imago te herzien en een groot deel van de crypto-stemmen terug te winnen. Dit meent Jake Chervinsky, een advocaat met werkervaring in de crypto sector.

Bitcoin daalde flink in augustus, maar welke crypto daalden het hardst?
Bitcoin daalde flink in augustus, maar welke crypto daalden het hardst?

Democraten hebben een kans

Jake Chervinsky benadrukt via X dat deze verandering een “enorme kans” biedt. Hij suggereerde dat het winnen van crypto stemmers een topprioriteit zou moeten zijn voor de nieuwe kandidaat.

“Het is duidelijk dat crypto een belangrijke rol zal spelen in deze verkiezing. Recente peilingen in swing states laten zien dat 1 op de 5 geregistreerde kiezers crypto als een belangrijk onderwerp beschouwt, en bijna 1 op de 2 is het ermee eens dat ze ‘kandidaten die zich met crypto bemoeien niet vertrouwen’. Of je het nu leuk vindt of niet, duizenden crypto-ondersteuners zijn “single-issue kiezers” die deze verkiezing kunnen beïnvloeden in staten zoals Michigan en Pennsylvania.”

Chervinsky doet in zijn post ook enkele aanbevelingen voor hoe de Democraten crypto-kiezers kunnen terugwinnen. Zo stelt hij voor dat de nieuwe kandidaat het belang van crypto voor de Amerikaanse economie erkent en de tekortkomingen van het huidige regelgevende kader benoemt.

Het benoemen van crypto-vriendelijke personen bij belangrijke instanties zoals de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) zou ook helpen.

Advertisement

Wat kan Kamala Harris betekenen voor crypto

Zoals gezegd is de kans heel erg groot dat Kamala Harris het kandidaatschap van Biden overneemt. Maar hoe Harris tegen crypto aankijkt is eigenlijk onduidelijk. Ze heeft zich namelijk nooit expliciet hierover uitgesproken. Wat wel duidelijk is, is dat dat haar potentiële running mates wel pro-crypto zijn. De kans bestaat ook dat Democraten vanwege de kritiek mogelijk afstand willen nemen van discutabele figuren zoals Gary Gensler en Elizabeth Warren.

Misschien is het terugtrekken van Biden een grote troef die het tij kan keren voor de Democraten. Het is hierbij van belang dat de Democraten crypto stemmers kunnen overhalen. Crypto lijkt deze verkiezingen namelijk een cruciaal onderwerp te gaan worden voor stemmers. Waar Donald Trump de afgelopen maanden flink terrein won wat betreft dit onderwerp hebben de Democraten nu een unieke kans om crypto stemmers terug te winnen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie