Robin Hazekamp Robin Hazekamp
3 min. leestijd

ChatGPT voorspelt de bitcoin koers voor de rest van 2024

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
ChatGPT voorspelt de bitcoin koers voor de rest van 2024

Foto: Ascannio/Shutterstock

Wat gaat de bitcoin (BTC) koers doen? Zelfs de meest geniale technische analist zit er menigmaal naast. Veel tijd steken in het leren van fijne kneepjes, spreekt dan ook niet iedereen aan. Gelukkig zijn er talloze modellen, de ene beter dan de andere, die voorspellingen maken over wat de komende tijd zal brengen. Zo ook ChatGPT. En als het aan OpenAI’s vlaggenschip ligt, dan gaan bitcoin-investeerders een leuke tijd tegemoet.

Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Nederlandse 'Bitcoin Familie' voorspelt koers van $160.000

Wat gaat de bitcoin koers doen in de rest van 2024?

Alhoewel de voorspellingen van ChatGPT minder technische analyse met zich meebrengen dan andere modellen, zit er toch een grote hoeveelheid data achter. Complete hallucinaties zijn het daarom niet. Moet men de voorspellingen dan heel serieus nemen? Nou nee, dat ook zeker niet. Het is altijd belangrijk om zelf onderzoek te doen, en op basis daarvan beslissingen te nemen.

Dat gezegd hebbende, heeft ChatGPT een aantal positieve voorspellingen gedaan over het koersverloop de komende maanden. Volgens de chatbot zal er het volgende gebeuren:

“De koers van bitcoin (BTC) zal naar verwachting sterk toenemen in de tweede helft van 2024. Volgens recente voorspellingen zal de waarde aan het einde van augustus 2024 $89.340 bereiken. Tegen het einde van het jaar wordt een verdere stijging naar $102.715 verwacht.”

Vervolgens gaat het model verder met de volgende verklaring:

“Deze aanzienlijke groei wordt toegeschreven aan diverse factoren, waaronder toenemende institutionele investeringen, bredere acceptatie als betaalmiddel, en technologische vooruitgang binnen de blockchaintechnologie.”

Advertentie

Wat voor redenen zijn er voor een dergelijke stijging?

Een stijging naar $102.715 richting het einde van 2024 zou neerkomen op een toename van 55%. Dat is op basis van de huidige koers, rondom de $66.000. Vanaf de huidige all-time high rondom de $74.000 zou het neerkomen op een stijging van 39%.

Ook voor de andere maanden van 2024 heeft ChatGPT een voorspelling van de bitcoin koers gedaan:

Maand Verwachte bitcoin prijs ($) aan het einde
Juli 2024  85.000
Augustus 2024 89.340
September 2024 92.500
Oktober 2024 95.600
November 2024  98.300
December 2024 102.715

Een van de factoren die aan de stijging wordt toegeschreven is de toename van institutionele investeringen. Hiermee wordt hoogstwaarschijnlijk gedoeld op de nieuwe spot ETF’s, die veel institutionele beleggers aantrekken. Zowel voor bitcoin als voor ethereum (ETH) zijn er dergelijke beursfondsen gelanceerd. 

Alhoewel de ethereum ETF’s tot nu toe nog matige prestaties laten zien, kan dat binnenkort veranderen. Een van de factoren voor de slechte prestaties is de uitstroom van Grayscale’s ethereum ETF. Het huidige tempo ligt zeer hoog, wat ertoe kan leiden dat de betreffende ETF binnen enkele weken leegstroomt. Aangezien daarmee ook de uitstroom ophoudt, kan dit tot fors betere prestaties gaan leiden.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie