Timo Bult Timo Bult
13/04/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2019 05:00

Brian Kelly: "Institutioneel geld kan bitcoin (BTC) tot boven de $20.000 drijven"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
institutioneel geld kan bitcoin laten stijgen

Uit verschillende gegevens blijkt dat de interesse vanuit de hoek van institutionele beleggers aan het groeien is. Onder andere vanwege het toenemende aantal investeringsproducten van institutioneel niveau zal bitcoin (BTC) binnen twee jaar een nieuw hoogtepunt kunnen bereiken, aldus Brian Kelly, crypto-industrie deskundige, in een interview met CNBC’s “Fast Money”.
In het interview zegt hij dat in de komende jaren “de institutionele adoptie van crypto, BTC tot boven de $20.000 kan laten stijgen.” Hij haalt hierbij verschillende ontwikkelingen aan, zoals Fidelity dat steeds meer interesse begint te tonen in de cryptomarkt. Het bedrijf heeft zelfs een speciale crypto-afdeling: “Fidelity Digital Assets”.


Ook Alex Krüger, bekend bitcoin trader met bijna 30 duizend volgers op Twitter, wijst op een toename van interesse. Aan de hand van een grafiek laat Krüger zien dat het volume van de bitcoin futures van CME nog nooit zo hoog was:


In februari hield het Global Blockchain Business Council (GBBC) bovendien een enquête waarin grote investeerders een aantal vragen werd gesteld omtrent cryptocurrency. Zo zou 41% van de ondervraagden van plan zijn deel te nemen aan een Initial Coin Offering (ICO). Daarnaast verwacht zo’n 19% dat crypto in 2021 een normale investeringsoptie zal zijn.
De reden dat de meeste institutionele beleggers vaak nog wegblijven heeft vooral te maken met het feit dat de crypto-industrie op veel vlakken nog ongereguleerd is. En aangezien dit type belegger vaak met grote sommen geld investeert, is het handelen via een reguliere cryptocurrency exchange te risicovol.
Met de huidige ontwikkelingen lijkt het echter slechts een kwestie van tijd voordat we een grote instroom van institutionele beleggers zullen zien. En de institutionele beleggers die al zijn ingestapt, zijn volgens Krüger ingestapt voor de langere termijn. Om met Krüger’s woorden af te sluiten: “Bitcoin. Het institutionele geld is hier.”
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie