Roan Egberts Roan Egberts
2 min. leestijd

BlackRocks bitcoin ETF ziet grootste instroom van september

Voor het eerst weer boven de $100 miljoen instroom in een ETF

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BlackRock Bitcoin ETF ziet grootste instroom van september

Foto: Tada Images/Shutterstock

Waar we veel in het nieuws lezen over de recente pogingen van bitcoin om uit te breken, ziet BlackRock zijn Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) de grootste instroom in de maand september aantrekken. Bijzonder, want kijken we naar het verleden, dan zien we dat de maand september nooit heel erg goed was voor bitcoin. 

Bitcoin historisch moment: Trump koopt hamburgers met BTC
Bitcoin historisch moment: Trump koopt hamburgers met BTC

De super succesvolle bitcoin ETF van BlackRock

Opgericht in 1988 door Larry Fink, is het Amerikaanse bedrijf BlackRock de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Het beheert momenteel meer dan 9 miljard aan activa, waardoor het een enorme invloed heeft op de financiële markten.

In 2023 diende BlackRock een aanvraag in voor een bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Op 10 januari 2024 werd officieel BlackRocks Bitcoin ETF goedgekeurd. Dat was een belangrijke mijlpaal voor de cryptomarkt, waarbij ook 10 andere aanbieders hun Bitcoin ETF goedgekeurd zagen worden.

Advertentie

Instroom van $184,4 miljoen

Het was de eerste instroom voor een individuele ETF die in september de grens van $150 miljoen doorbrak, volgens gegevens van Farside.

BlackRock’s Ishares Bitcoin Trust (IBIT) noteerde namelijk een instroom van maar liefst $184,4 miljoen. Op 13 september registreerde FBTC, een ander Bitcoin ETF, een instroom van $102,1 miljoen, waardoor het op de tweede plaats staat van de hoogste instroom per ETF in september. 

Het is de vijfde dag op rij dat de totale som van de stromen in Bitcoin ETF’s positief zijn geweest. In totaal een bedrag van $496,7 miljoen in de afgelopen vijf dagen. Het is het gevolg van het langverwachte besluit van de Federal Reserve (FED) om de rente te verlagen. Dit deden ze met 0,50 procent, wat tot nu toe positief is gevallen bij veel investeerders.

Bitcoin blijft achter bij goud, experts zien kansen voor crypto
Bitcoin blijft achter bij goud, experts zien kansen voor crypto

Andere fondsen en bitcoin boven $65.000

Het enige andere fonds dat op 25 september een instroom zag was het Bitwise Bitcoin ETF (BITB). Zij zagen een instroom van $2,1 miljoen. Opmerkelijk, want er waren ook een aantal fondsen die juist een uitstroom zagen.

Zo zag het Fidelity Wise Bitcoin Origin Fund (FBTC) een uitstroom $47,7, terwijl Ark 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) een uitstroom zag van $33,2 miljoen. Dat blijkt allemaal uit gegevens van Farside, wat ook te zien was in de foto hierboven in het artikel.

Op het moment van schrijven heeft bitcoin (BTC) de $65.000 gepasseerd en lijkt de weg naar boven open. Het is ten opzichte van 24 uur geleden 1,66 procent gestegen. Een cruciaal punt, waar laatst nog in het nieuws over gesproken is. 

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Advertentie