Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
3 min. leestijd

BlackRock CEO draait bij en noemt Bitcoin “legitiem” en “digitaal goud”

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BlackRock CEO draait bij en noemt Bitcoin

Foto: Shutterstock/Domenico Fornas

De cryptomarkt heeft onlangs een opmerkelijke ontwikkeling doorgemaakt. Na een daling tot $53.500 is de koers van bitcoin (BTC) gestegen naar de $63.000. Het is een aanzienlijke waardevermeerdering van bijna 19% in een periode van minder dan twee weken.

Belangrijke Nvidia kwartaalcijfers bekend, bitcoin reageert verrassend
Belangrijke Nvidia kwartaalcijfers bekend, bitcoin reageert verrassend

Bitcoin is digitaal goud, zegt BlackRock CEO Larry Fink

Een cruciale factor in deze ontwikkeling is de toenemende institutionele adoptie van bitcoin. Larry Fink, de CEO van ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, heeft recent in een interview met CNBC zijn steun voor de digitale munt uitgesproken.

Fink was voorheen altijd zeer sceptisch over bitcoin, maar geeft in het interview aan dat hij van mening is veranderd na een grondige bestudering van de technologie.

“Ik was een trotse scepticus. Ik heb het bestudeerd, erover geleerd, en ik kwam tot de conclusie dat, oké, weet je, mijn mening van vijf jaar was verkeerd,” aldus Fink.

BlackRocks betrokkenheid bij bitcoin gaat sinds januari verder dan woorden alleen. Het bedrijf beheert momenteel de grootste spot exchange traded fund (ETF) ter wereld, waarmee het directe investeringen in de cryptocurrency faciliteert voor een breed publiek aan beleggers.

“Het is een legitiem financieel instrument dat je toelaat om ongecorreleerde soorten rendementen te behalen. Ik geloof dat het een instrument is waarin je investeert als je meer angstig bent.”

Advertisement

Betrokkenheid BlackRock werkt als katalysator

De ETF-analist van Bloomberg, Eric Balchunas, benadrukt hoe belangrijk het is dat Larry Fink, die $10,6 biljoen beheert, volmondige goedkeuringen geeft aan bitcoin als een legitieme activaklasse.

De erkenning door gerenommeerde financiële instellingen zoals BlackRock kan een katalysator zijn voor verdere adoptie onder traditionele beleggers die voorheen terughoudend waren. Het biedt volgens Balchunas oudere adviseurs (ook wel “boomer advisors” genoemd) het vertrouwen en de dekking om in BTC te beleggen.

De ontwikkelingen markeren een belangrijke fase in het volwassen worden van de digitale munt als legitieme beleggingscategorie. Naarmate meer gevestigde financiële spelers hun vertrouwen in de digitale valuta uitspreken, groeit de legitimiteit en aantrekkingskracht ervan voor een breder scala aan investeerders.

‘September is doorgaans slecht voor bitcoin’ – een vooruitblik
'September is doorgaans slecht voor bitcoin' - een vooruitblik

Bitcoin-ETFs boeken grote successen

De afgelopen week zagen Amerikaanse bitcoin ETF’s een opmerkelijke groei. Na een periode van dalingen, registreerden de fondsen een netto-instroom van meer dan $1 miljard. Het markeert de eerste groene week sinds begin juni voor bitcoin.

Op maandag, dinsdag en woensdag haalden de fondsen respectievelijk $294,8 miljoen, $216,4 miljoen en $147,4 miljoen binnen. De week werd afgesloten met een indrukwekkende $310,1 miljoen op donderdag, volgens gegevens van Farside Investors.

BlackRock leidde de instroom met $120 miljoen, gevolgd door Fidelity met $115,1 miljoen. Opmerkelijk is dat Grayscale’s GBTC fonds, ondanks recente uitstromen, $23 miljoen toevoegde

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie