Totale bitcoinreserves stijgen naar ruim 6.000 BTC ondanks afspraken
Foto: Elena Berd/Shutterstock
El Salvador was het eerste land ter wereld dat bitcoin (BTC) in 2021 als wettig betaalmiddel invoerde en opnam in zijn staatsreserves.
Onlangs sloot El Salvador echter een overeenkomst met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om een aantal cryptobeleidslijnen terug te draaien. Ondanks deze overeenkomst heeft het land opnieuw besloten bitcoin te kopen.
Registreer je vandaag bij Nederlands grootste handelsplatform Bitvavo en pak direct je crypto-cadeau uit en ontvang direct €10 crypto.
El Salvador koopt bitcoin ondanks deal met IMF
El Salvador heeft in de afgelopen dagen 12 bitcoins gekocht voor zijn Strategic Bitcoin Reserve.
Op 20 januari voegde het land 11 BTC toe ter waarde van meer dan $1 miljoen, zo kondigde de National Bitcoin Office van El Salvador aan in een bericht op X (Twitter).
Kort daarna werd daar nog 1 BTC aan toegevoegd voor $106.000. Hiermee komt het totale aantal bitcoins in bezit van het land op 6.044 BTC, met een geschatte waarde van ruim $610 miljoen. Dat blijkt uit een tracker van de Bitcoin Office.
De deal met het IMF
De regering van president Nayib Bukele sloot vorige maand een financieringsovereenkomst van $1,4 miljard met het IMF. In deze overeenkomst ging de regering akkoord om een deel van haar bitcoinactiviteiten af te bouwen. Zo werd de acceptatie van bitcoin door de particuliere sector vrijwillig gemaakt en werd de betrokkenheid van de overheid bij de Chivo-wallet teruggedrongen.
Direct na het sluiten van de deal kocht El Salvador bitcoin ter waarde van $1 miljoen. Stacy Herbert, directeur van het National Bitcoin Office, verklaarde toen in een bericht op X (Twitter) dat de bitcoinplannen van El Salvador ongewijzigd blijven.
In 2021 werd El Salvador het eerste land ter wereld dat een bitcoinwet invoerde. In eerder cryptonieuws berichtten we echter dat een groot deel van de Salvadoranen niet of nauwelijks met bitcoin betaalt.
In oktober 2024 bleek uit een enquête dat 92% van de Salvadoranen niet of nauwelijks met bitcoin betaalt. Dit is een stijging van 4% ten opzichte van 2023, toen 88% geen gebruik maakte van bitcoin. Ondanks de inspanningen van de overheid gaat de adoptie dus achteruit. Tegelijkertijd blijft het land zijn nationale reserves flink uitbreiden.
Hét Crypto Congres komt naar Nederland – meld je nu aan voor de early bird tickets
Een dag vol crypto in RAI Amsterdam, waar ervaren handelaren en sprekers je meenemen in de nieuwste trends en inzichten uit de cryptowereld. Of je nu net begint of al gevorderd bent, dit interactieve congres biedt voor ieder wat wils. Een greep uit de sprekers: Sjuul Follings (AltCryptoGems), Michaël van de Poppe en Thierry Baudet – het belooft een dag met enerverende en bijzondere gesprekken.
Mis het crypto event van het jaar niet en scoor nu je early bird ticket of bekijk het programma.
🚀 Programma bekijken & Early bird tickets
Een dag vol crypto in RAI Amsterdam met topsprekers zoals Sjuul Follings, Michaël van de Poppe en Thierry Baudet. Beginner of gevorderd: dit congres biedt waardevolle inzichten en inspirerende gesprekken. Bekijk het programma & early bird tickets