Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Bitcoin zal naar $100.000 schieten als dít gebeurt, zegt analist

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zal naar $100.000 schieten als dít gebeurt, zegt analist

Foto: Paul Brady Photography/Shutterstock

Na de bitcoin (BTC) halving schieten de verschillende voorspellingen je langs de oren. Wat ons precies staat te wachten is nog even afwachten, maar de oprichter van Cane Island Alternative Advisors denkt te weten wat er nodig is om bitcoin naar de 100.000 dollar te laten stijgen.

Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg

Rentestand moet omlaag

Volgens Timothy Peterson, oprichter en investeringsmanager van Cane Island Alternative Advisors, is een grote stijging van de digitale munt afhankelijk van de Amerikaanse Federal Reserve. Zo zou de zogenaamde Amerikaanse high yield rate een belangrijke indicator zijn om een stijging naar 100.000 dollar te voorspellen.

De high yield rate is de rente die investeerders ontvangen op de obligaties met een hoger risico. Doordat dit investeringsproduct meer risico met zich meebrengt, is de rente die investeerders ontvangen ook hoger. Op dit moment staat de high yield rate op 7,54%.

Om bitcoin een sterke stijging te laten maken moeten veel investeerders, die nu in deze risicovolle obligaties zitten, overstappen naar bitcoin. Peterson denkt dat wanneer de Federal Reserve de rentestand verlaagt, de rentes van de high yield obligaties ook zal gaan dalen. 

Wanneer de rente voor high yield obligaties zakt tussen de 6-7%, zullen investeerders de overstap maken naar bitcoin. De rente die zij ontvangen op hun risicovolle obligaties zal dusdanig afnemen, dat zij meer winst kunnen halen uit andere investeringsproducten, waaronder bitcoin.

Advertisement

Wel of geen stijging voor bitcoin

Analisten verwachten dat de Federal Reserve de rente zal verlagen in september. In de maanden september en oktober komen meestal geen grote stijgingen of dalingen voor. Daarnaast zullen de aanstaande presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten de markt nog onzekerder maken volgens Peterson.

Daarom verwacht de analist dat een stijging tot 100.000 dollar zal plaatsvinden tussen het laatste kwartaal van dit jaar en het tweede kwartaal van 2025.

Op het sociale mediaplatform X deelt crypto-analist Scott Melker, beter bekend als “The Wolf of All Streets”, precies een tegenovergestelde visie. Volgens hem is het een populaire theorie dat lagere rentes van de Federal Reserve altijd goed nieuws is voor de financiële markten. Renteverlagingen veroorzaken in het algemeen grote dalingen op de markten in het algemeen.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie