Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitcoin worstelt met weerstandslijn, uitbraak is ‘groot bullish signaal’

De bitcoin koers is momenteel in strijd met de 200-daagse SMA

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin worstelt met weerstandslijn, uitbraak is ‘groot bullish signaal’

Foto: Ken stocker/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen dag op een laag tempo weggezakt, waardoor het weer terug is bij zijn vertrouwde niveau rond $63.000. In de nacht van zondag op maandag schoot de koers nog ver voorbij $64.000, waardoor tevens de 200-daagse 200-daagse simple moving average (SMA) gepasseerd werd. Nu bevindt bitcoin zich weer onder deze lijn, en zijn de bulls opgezadeld met een belangrijke taak.

Man verdient €1,6 miljoen door verkleed als kip de straat op te gaan
Man verdient €1,6 miljoen door verkleed als kip de straat op te gaan

BTC koers verliest 1%

Maandagochtend kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de bitcoin koers die nacht hard was gestegen tot bijna $65.000. Om precies te zijn kwam de koers niet verder dan $64.750, wat het hoogste punt in bijna een maand markeert. Hier ligt sowieso al een sterk weerstandsniveau en de 200-daagse SMA maakt het nóg lastiger om doorheen te breken.

De bitcoin koers is sindsdien dan ook significant naar beneden gedrukt. Hoewel de koersdaling op een laag pitje plaatsvindt, heeft bitcoin gemeten vanaf de top ongeveer 3% van zijn waarde verloren. De bitcoin koers bereikte vannacht namelijk een dieptepunt van $62.750.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Inmiddels beweegt bitcoin alweer boven $63.000 en is het de vraag of de bulls weer de aanval gaan openen. Het veroveren van de 200 SMA, die rond de $64.000 ligt, is een eerste cruciale stap om weer tot nieuwe hoogtes te stijgen. Zoals crypto-analist Ali Martinez schrijft op socialmediaplatform X is het de derde keer sinds begin augustus dat de koers hierboven probeert te komen. ‘’Een uitbraak hier zou een belangrijk bullish signaal kunnen zijn,’’ aldus de analist.

Daarna is het zaak om boven $65.000 uit te stijgen om voor het eerst sinds maart een hoger hoogtepunt neer te zetten, om zo een bullish marktstructuur te creëren.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 63.242 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 56.790. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,13% in de min.

Advertentie

TIA, AR & NEAR schieten omhoog in rode markt

De meeste altcoins gaan bitcoin achterna met een (nipte) prijsdaling. Zo heeft ethereum (ETH) de afgelopen 24 uur 1,30%  ingeleverd, is solana (SOL) met 0,71% gedaald en ripple (XRP) met 1,12%.

Buiten de top 10 cryptomunten zijn er wat grote prijsbewegingen op te merken. Sui (SUI) trapt weer eens op de rem na zijn grote prijsstijging van de afgelopen tijd, en staat bijna 8% in de min.

De grootste stijgers van de afgelopen dag zijn celestia (TIA), arweave (AR) en near protocol (NEAR) die stuk voor stuk iets meer dan 10% hebben gewonnen.

Nederlanders krijgen in september €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in Bitcoin of andere crypto? Dit is je kans!

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken en meepakken

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Bitcoin-Kurs schießt in die Höhe – Fed senkt Zinsen überraschend um 0,5 %
Bitcoin koers schiet omhoog – Fed verlaagt rente verrassend met 0,5%
Advertentie