Tim Kamp Tim Kamp
3 min. leestijd

Bitcoin wint terrein: Grootste beurs Australië krijgt tweede ETF

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin wint terrein: Grootste beurs Australië krijgt tweede ETF

Foto: Adwo/Shutterstock

De Australian Securities Exchange (ASX), de grootste beurs van Australië, heeft groen licht gegeven voor de lancering van een nieuwe bitcoin (BTC) spot exchange-traded fund (ETF).

Dit nieuwe beursfonds, beheerd door DigitalX, is de tweede bitcoin-ETF ooit die op ASX wordt genoteerd. Bitcoin-ETF’s bieden beleggers de mogelijkheid om direct blootstelling te krijgen aan bitcoin zonder dat zij de crypto zelf hoeven aan te schaffen en te beheren. Het beleggingsfonds zal per 12 juli opereren onder de ticker BTXX.

Bitcoin hashrate breekt record, maar miners vechten om te overleven
Bitcoin hashrate breekt record, maar miners vechten om te overleven

DigitalX lanceert tweede bitcoin-ETF in Australië

De introductie van deze tweede bitcoin spot-ETF volgt kort na de eerste bitcoin-ETF, die nog geen maand geleden werd gelanceerd.

VanEck was toen de gelukkige vermogensbeheerder die als eerst zijn fonds mocht lanceren op ASX. De ETF bleek in de eerste weken echter tegenvallend te presteren vergeleken met de Amerikaanse ETF’s.

Zo behaalde de Australische bitcoin-ETF van VanEck slechts $1,3 miljoen aan handelsvolume op de eerste dag. Soortgelijke beleggingsproducten in de Verenigde Staten behaalden op de eerste dag een volume van $450 miljoen. Toch is het voor de Australische markt een prachtstart.

DigitalX, die de nieuwe ETF gaat uitgeven, is een pionier op het gebied van blockchain-technologie en digitale activa in Australië. De vermogensbeheerder is tien jaar geleden opgericht om de kloof tussen de traditionele financiële wereld en de cryptowereld te overbruggen. Nu mag het bedrijf als tweede partij op Australische effectenbeurs een bitcoin-ETF lanceren.

De CEO van DigitalX, Lisa Wade, geeft aan dat de witte rook omtrent het ETF-nieuws in VS een keerpunt is.

“De DigitalX Bitcoin ETF is een spot ETF-product dat ASX-klanten directe toegang biedt tot bitcoin via een gereguleerde en liquide fondsstructuur.”

Voorzitter Toby Hicks sluit zich daarbij aan:

“Het is opwindend om de groei en ontwikkeling van de markten voor digitale activa weerspiegeld te zien in deze goedkeuring in Australië.”

Advertisement

Uitgever gaat samenwerkingen aan voor ETF-succes

De goedkeuring van ASIX voor de nieuwe ETF komt na een uitgebreid beoordelingsproces om ervoor te zorgen dat het product voldoet aan de strenge regelgeving en beveiligingsnormen.

Om dit avontuur te laten slagen, gaat DigitalX in zee met een beleggingsbeheerder. Het bedrijf K2 Asset Management gaat de verantwoordelijkheid op zich nemen wat bitcoin-beheer betreft. Daarnaast slaat DigitalX met 3iQ de handen ineen om het product te promoten. De distributie van de bitcoin- ETF zou met beleggingsonderneming 3iQ een groot succes kunnen worden.

DigitalX heeft verklaard dat zijn ETF volledig ondersteund zal worden door fysiek aanwezige bitcoin, wat betekent dat elke eenheid van de ETF gedekt wordt door een overeenkomstige hoeveelheid bitcoin in een veilige bewaaromgeving.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie