Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitcoin whales verzamelen $23 miljard aan BTC, ‘er gaat iets gebeuren’

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin whales verzamelen $23 miljard aan BTC, ‘er gaat iets gebeuren’

Foto: ImagineerInc/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen maand een opmerkelijk prijsverloop gezien, met het bloedbad van maandag als absoluut ‘hoogtepunt’. Terwijl het vertrouwen in de komst van de langverwachte bullmarkt steeds verder de kop wordt ingedrukt, hebben langetermijnhouders massaal hun BTC-voorraden uitgebreid.

Bijna $23 miljard aan BTC verzameld

Ki Young Ju, de oprichter en CEO van crypto-analysebureau CryptoQuant, liet gisteren op socialmediaplatform X weten dat de zogenoemde ‘permanent holder adresses’ de afgelopen 30 dagen maar liefst 404.448 BTC hebben aangekocht, wat tegen de huidige bitcoin koers overeenkomt met een waarde van bijna $23 miljard.

De permanent holder adressen zijn walletadressen die bitcoins verplaatsen die waarschijnlijk nooit meer verplaatst zullen worden. Zoals CryptoQuant het zelf omschrijft, bestaan de permanent holder adressen uit eigenaren die voornamelijk bitcoin in de loop van de tijd accumuleren en nooit betrokken zijn bij uitgaven, wat wijst op een langetermijnstrategie’’.

Zoals Ju aangeeft, is er een duidelijke trend van accumulatie zichtbaar. In de bijgevoegde grafiek zien we dat de huidige koopgolf van de afgelopen 30 dagen de hoogste is sinds juli 2017. Eerder dit jaar zagen we ook al een grote piek toen er meer dan 300.000 bitcoins werden geaccumuleerd.

‘’Ik ben er vrij zeker van dat er achter de schermen iets gaande is,’’ zo schreef de on-chain analist. Hij voorspelde dat binnen een jaar grote partijen naar buiten zullen treden dat ze in deze periode bitcoins hebben verworven.

“En particuliere beleggers zullen spijt hebben dat ze het niet hebben gekocht omdat ze zich zorgen maakten over de verkoop door de Duitse regering, Mt. Gox, of wat voor macro-economische problemen er ook aan de hand waren,” zo voegde hij hieraan toe.

Bitcoin bullmarkt nog op komst?

Eind juli kon je al in het Bitcoin nieuws lezen dat Ju had opgemerkt dat er in dertig dagen een totaal van 385.000 bitcoins naar de permanent holder adressen waren verstuurd. Sindsdien is de accumulatie onder deze langetermijnhouders dus nog flink opgevoers, terwijjl de bitcoin koers juist rake klappen heeft geïncasseerd.

Sinds eind juli is de bitcoin koers als pudding in elkaar gezakt, terwijl het daarvoor juist enkele sterke weken beleefde. Vorige week maandag flirtte bitcoin nog met de magische grens van $70.000, maar daarna is het geteisterd met zijn grootste crash van de huidige cyclus van maar liefst 29% tot een dieptepunt van $49.000.

Veel crypto-investeerders hadden verwacht dat het vuurwerk nu allang was losgebarsten nu de Bitcoin halving al meer dan drie maanden achter ons is. Het recente bloedbad heeft bij velen het vertrouwen in de komst van een nieuwe bullmarkt doen verdwijnen, hoewel de accumulatietrend onder langetermijnhouders op iets anders wijst.

Tijdelijk 10 euro gratis crypto naar keuze

Zie jij deze dip als een perfect moment om je in te kopen? En denk je eraan om bitcoin of een andere crypto te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie