Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Bitcoin whales slaan toe: $4,3 miljard opgekocht in grootste accumulatie sinds 2023

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Beruchte bitcoin whale ‘Mr. 100’ koopt voor honderden miljoenen aan BTC

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

De recente crash van bitcoin (BTC) heeft behoorlijk de aandacht getrokken van zogeheten ‘whales’ in de crypto wereld. Deze grote investeerders hebben namelijk maar liefst $4,3 miljard aan BTC verzameld, en dit markeert de grootste accumulatie in een periode van 30 dagen sinds april 2023. Maar wat betekent dit voor de toekomst van bitcoin?

President geeft toe: ‘bitcoin slechter opgepakt dan we hoopten’
President geeft toe: 'bitcoin slechter opgepakt dan we hoopten'

BTC whales benutten de dip

In de afgelopen maand hebben bitcoin whales 71.000 BTC verzameld, ter waarde van $4,3 miljard tegen de huidige prijzen. Deze enorme aankoop gebeurde grotendeels rond 5 juli, toen de prijs van bitcoin terugzakte naar $54.200. Volgens cryptocurrency analysebedrijf IntoTheBlock is dit de snelste accumulatie sinds april 2023, kort na het instorten van verschillende lokale banken in de Verenigde Staten.

CryptoQuant, een ander analysebedrijf, merkt op dat de vraag van zogenaamde “accumulation addresses” een sterk signaal geeft dat bitcoin mogelijk een bodem aan het vormen is. “Dit suggereert dat de bodem van #BTC bijna bereikt is,” aldus CryptoQuant analist Minkyu Woo in een post op X.

Kleine BTC handelaren verkopen

Terwijl de grote spelers hun kans grijpen, hebben kleinere handelaren hun BTC juist verkocht tijdens deze dip. Cryptocurrency analysebedrijf Santiment heeft opgemerkt dat er in de eerste tien dagen van juli een netto toename was van 261 bitcoin wallets die ten minste 10 BTC bevatten. Dit geeft hoop voor een langdurige stijging, zoals Santiment opmerkte: “[Dit] zou handelaren vertrouwen moeten geven in een langetermijn bullish toekomst.”

Het lijkt echter niet alsof alle bitcoin whales van plan zijn om hun aankopen vast te houden. Op 14 juli werd een slapende whale wakker en verplaatste 1.000 BTC, ter waarde van bijna $60 miljoen, naar twee nieuwe wallets. Deze whale had de afgelopen 12 jaar geen activiteit vertoond.

Invloeden op de bitcoin prijs

De recente crash van bitcoin werd versterkt door enkele belangrijke gebeurtenissen in de markt. Ten eerste bereidt de failliete Mt. Gox-beurs zich voor om $8 miljard aan zijn schuldeisers terug te betalen. Daarnaast was de Duitse overheid druk bezig met de verkoop van bijna 50.000 BTC, ter waarde van $3 miljard, wat eveneens bijdroeg aan de prijsdaling.

Ondanks deze factoren begon bitcoin over het afgelopen weekend tekenen van herstel te vertonen. De prijs brak door de weerstand van $60.000 en steeg met 6% sinds de sluiting van de handel op vrijdag. Een opmerkelijke stijging werd gezien direct na een mislukte aanslag op de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump afgelopen zaterdag. Het negatieve sentiment lijkt voor een heel stuk weg te zijn.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie